Zvizdić: SDA u kantonu Sarajevo nikad jača od 2000 godine

0
21

zvizdic_denisSarajevo – Predsjednik Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Sarajevo Denis Zvizdić izjavio je danas na konferenciji za medije u Sarajevu da je SDA na općim izborima 2014. u Kantonu Sarajevo ostvarila najubjedljiviji rezultat od 2000. godine za sve nivoe vlasti.

Dodao je da je time u potpunosti vraćen autoritet Stranci demokratske akcije u KS-u, te da su glasači u dominantnom broju prepoznali kvalitet njihove politike i prezentiranih programa, ne samo u toku predizborne kampanje nego i zadnje dvije godine otkada je izabrano novo kantonalno rukovodstvo.

– U brojčanom smislu ovo je najveća pobjeda SDA u Kantonu Sarajevo od 2000., a procentualno je kandidat za člana Predsjedništva BiH dobio duplo više glasova nego 2010., za Paralamentarnu skupštinu BiH dobili smo 65 posto više glasova nego 2010., za Parlament FBiH 57 posto više, a za Skupštinu KS-a oko 33 posto više nego 2010. – precizirao je Zvizdić.

Istakao je da SDA očekuje da će u Skupštini KS-a dobiti 11 ili 12 poslaničkih mjesta, te da će biti vodeća stranka i predvoditi Vladu KS-a.

Zvizdić je kazao da je SDA spremna da za povjerenje glasača ponudi svoju odgovornost i da naredne četiri godine, uz kvalitetne partnere, rade naporno na realizaciji svih aktivnosti koje su bile dio njihovog slogana “Za jako Sarajevo i za jaku Bosnu i Hercegovinu”.

Po njegovim riječima, još je rano govoriti o koalicijama, ali one će biti formirane na osnovu političke slike na nivou čitave BiH i svi koji razmišljaju o koalicijama će morati imati u vidu da je SDA pobjednička stranka.

Zvizdić je rekao da oni u eventualnu koaliciju unose ogroman politički potencijal koji nije zasnovan samo na pobjedi na ovim izborima već sa sobom nosi i 40 načelničkih mjesta, kao i da je uvjeren da će biti u mogućnosti da formiraju vlade i budu lideri u kantonima u kojim je SDA ostvarila pobjedu, ali i na nivou Federacije i Bosne i Hercegovine.

Potcrtao je da će njihovi prioriteti biti politička stabilnost i ekonomski razvoj, s fokusom na zapošljavanje i povećanje standarda bh. građana.

Zvizdić smatra da su razlozi za ovakav izborni rezultat kontinuitet politike koju SDA ima već 24 godine, kvalitet kadrova koje su kandidovali, zalaganje za snažnu Bosnu i Hercegovinu i potpunu ravnopravnost Bošnjaka u njoj, te zalaganje za ekonomsko jačanje zemlje i pokretanje procesa evropskih integracija i priključenja NATO-u.

(bosnjaci.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime