Zvanično: Studenti u KS imaju pravo i na jedan jesenji ispitni rok

0
6

Zvanično: Studenti  u KS imaju pravo i na jedan jesenji ispitni rok

Sarajevo – Skupština Kantona Sarajevo danas je usvojila i prijedlog o Autentičnom tumačenju člana 57.stav (19) Zakona o visokom obrazovanju, kojim je naglašeno i propisano da pored zimskih i ljetnjih rokova student ima pravo i na jedan jesenji ispitni rok koji traje prve dvije sedmice u septembru.

U tom ispitnom terminu, student ima pravo polagati ispite na način i po uvjetima utvrđenim općim aktima visokoškolske ustanove sa jednim ispitnim terminom.

Univerzitet u Sarajevu je obavezan da precizira uvjete o načinu i uvjetima polaganja ispita u tom roku.

Inicijativu su podnijeli Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije i Udruženje Vijeća studenata tog fakulteta, a zahtjev su obrazložili činjenicom da skala bodovanja za nastavne predmete nije unificirana te da ne iznosi maksimalnih 100 bodova, dok zakonska regulativa dozvoljava da im Fakultet odredi način i uvjete polaganja u jesenjem ispitnom roku.

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo danas su na sjednici utvrdili Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o filmskoj djelatnosti, donesena je i odluka o izmjeni Odluke o izboru predsjedavajućih, njihovih zamjenika i članova radnih tijela Skupštine KS-a, a data je i saglasnost na Program rada i finansijski plan za 2016. godinu JU Dom zdravlja KS.

(klix.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime