Žuljević: Ne prihvatam da Fabrika duhana Mostar vrijedi samo 3,5 miliona KM

0
5

Procijenjena vrijednost kompleksa FDM-a iznosila je čak 21 milion, a donesena je sudska odluka da kompleks FDM-a bude prodat po cijeni od 3,5 miliona KM

Aner Žuljević, delegat SDP BiH u Domu naroda Parlamenta FBiH, na današnjoj sjednici je uputio federalnoj Vladi pitanje da se odredi o prihvatljivosti prodaje Fabrike duhana Mostar, u smislu cijene.

„Nekretnine Fabrike duhana Mostar (FDM), jednog od četiri najstarija preduzeća u BiH, u kojem Federalna vlada raspolaže sa 67 posto državnog kapitala su prodate putem javnog nadmetanja u Općinskom sudu Mostar za svega 3,5 miliona KM.

Od ovog nekadašnjeg giganta, uz koji su vezane generacije Mostaraca, ostao je samo kostur.

Procijenjena vrijednost kompleksa FDM-a iznosila je čak 21 milion, a donesena je sudska odluka da kompleks FDM-a bude prodat po cijeni od 3,5 miliona KM.

Potraživanja Porezne uprave iznose blizu deset miliona s kamatama, dok su potraživanja ostalih povjerilaca devet miliona KM. Zato postavljam pitanje Vladi i resornom ministarstvu da li će se uključiti u osporavanje navedene odluke o prihvatanju višestruko niže ponude, naspram obaveza koje postoje i prema državi i prema radnicima, kada su i advokati tokom javnog nadmetanja ulagali prigovore, nezadovoljni iznosom za koji su nekretnine prodate.

Nadam se da obrazloženje Vlade FBiH neće biti kako nešto vrijedi onoliko koliko je ponuđeno, jer mi svi koji dolazimo iz Mostara dobro znamo kolika je vrijednost navedenog lokaliteta, sa njegovog stambeno-poslovnog potencijala“, navodi se u pitanju.Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime