Zukorlić čestitao Erdoganu pobjedu na referendumu

0
12

Narodni poslanik i lider BDZ Sandžaka uputio je danas čestitku predsjedniku Republike Turske Redžepu Erdoanu povodom pobjede na referendumu. U čestitki se kaže:

Uvaženi predsjedniče Erdogan, es-selamu alejkum!

Povodom pobjede na neposredno održanom referendumu za ustavne promjene u Republici Turskoj, Vama, bratskim narodima Turske, AK partiji i svim dobronamjernim ljudima u ime Bošnjaka Sandžaka, Bošnjačke demokratske zajednice i svoje lično ime upućujem srdačne čestitke.

Odlučnošću na ovom referendumu narodi Turske demonstrirali su demokratsko opredjeljenje i spremnost da vlastitu i sudbinu svoje države stave na prvo mjesto prioriteta i time još jednom dokazali patriotsku odlučnost da u presudnim trenucima rasuđuju ispravno i sopstvene interese podrede dobrobiti naroda i države.

Bošnjaci u Turskoj su kroz povijest bili konstrutivan faktor, te su dali nesebičan doprinos ustavnim promjenama.

Duboko svjesni činjenice da se ovim referendumom jača pozicija Republike Turske i njenog predsjednika u brobi za očuvanje države, jačanje ekonomske pozicije i  svekolikog drugog  prosperiteta, vjerujemo da, kao ni do sada, bratska briga neće zaobići ni muslimane širom svijeta, naročito Sirije i okolnih zemalja koji danas od Turske očekuju iskrenu podršku i pomoć.

Također, muslimanski narodi Balkana očekuju da se dosadašna svekolika saradnja sa državama u kojima žive produbi i da zajedno, na bratskim i partnerskim osnovama čuvamo naše ogrmno kulturološko blago i gradimo ambijent u kome ćemo se svi zajedno boriti da univerzalne vrijednosti dobra i dobrote osvoje srca cijelog čovječanstva. Očekujemo još čvršće održavanje i unapređenje rodbinskih, ekonomskih i svih drugih veza između Bošnjaka na Balkanu i naroda Turske.

Naročito nam je važno što će ovo opredjeljenje turskih naroda za ustavne promjene značiti i veću stabilnost kako u Republici Turskoj i njenim susjednim teritorijama tako vjerujemo i na čitavome Balkanu i time doprinijeti da se ideja pomirenja i harmoničnog suživota svih koji dijele ovaj prostor, a što i jeste suštinsko načelo naše politike,  osnaži i dobije bitnu potporu.

U tom duhu, primite mahsuz selame uz molbu Gospodaru svjetova da pomogne i sačuva Republiku Tursku i njene dostojanstvene i slobodarske narode.

Narodni poslanik Bošnjačke demokratske zajednice u Republici Srbiji Muamer Zukorlić.Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime