Zovko, Krndelj, Rajič i Čutura negirali krivicu za ratni zločin

0
19

Zovko, Krndelj, Rajič i Čutura negirali krivicu za ratni zločin

Sarajevo, Čapljina – Na ročištu za izjašnjenje o krivnji pred Odjelom I za ratne zločine Suda Bosne i Hercegovine, optuženi Nikola Zovko, Petar Krndelj, Krešo Rajič i Ivica Čutura negirali su krivicu, priopćeno je danas iz Suda BiH u Sarajevu.

Taj sud je 16. srpnja potvrdio optužnicu koja Nikolu Zovku tereti za ratni zločin protiv civilnog stanovništva kao i Petra Krndelja, Krešu Rajiča i Ivicu Čuturu.

U optužnici je navedeno da su Nikola Zovko, u svojstvu zapovjednika Policijske stanice u Čapljini, Policijska uprava Mostar, Odjel unutarnjih poslova Mostar, Petar Krndelj u svojstvu pomoćnika zapovjednika Policijske stanice za uniformiranu policiju u Policijskoj stanici Čapljina, Policijska uprava Mostar, Odjel unutarnjih poslova Mostar, Krešo Rajič, u svojstvu zapovjednika voda Vojne policije i Ivica Čutura, u svojstvu operativnog radnika za pozorno-patrolnu djelatnost-vođa sektora u Policijskoj stanici Čapljina, Policijska uprava Mostar, Odjel unutarnjih poslova Mostar, za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini i oružanog sukoba između Armije Republike BiH i Hrvatskog vijeća obrane, od 19.07.1993. godine ili približno toga dana do 28.07.1993. godine ili približno toga dana, na području općine Čapljina, kršeći pravila međunarodnog humanitarnog prava, počinili ubijanje, nečovječno postupanje, mučenje (namjerno nanošenje snažnog tjelesnog ili duševnog bola ili patnje), nanošenje velikih patnji ili povreda tjelesnog integriteta ili zdravlja i protivzakonito zatvaranje civila bošnjačke nacionalnosti.

(prvi.tv)

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime