Zna li Drina šta je žrtva: Ribljom čorbom po ubijenoj djeci Sarajeva

3
18

Bora Corba 3

Sarajevo – Faruk Drina, za koga se navodi da bi “prodao i rođenu mater za pare”, 16. augusta obavijestio je bh. javnost da će dovesti “Riblju čorbu” da održi koncert 28. novembra u Zetri. Većina posjetilaca Drininog Facebook profila osudila je organiziranje koncerta.

Ivana Ina Mostarac, koordinator i osnivač organizacije “Djeca Sarajeva”, i Ervin Sendijarević iz NVO “Bosansko građansko vijeće” podnijeli su krivične prijave protiv estradnog menadžera Faruka Drine i Rajka Vasića, blogera i političara, zbog izazivanja međunacionalne i vjerske mržnje. Drina je prijavljen zbog najavljene organizacije koncerta “Riblje čorbe” u Sarajevu, a Vasić zbog omalovažavanja i vrijeđanja zlatnih maksuma košarkaške reprezentacije.

Pozivajući se na Krivični zakon, podnosioci prijave terete Drinu i Vasića da ugrožavaju vjersku i nacionalnu sigurnost građana Sarajeva i BiH, da raspiruju mržnju i strah među ljudima, zloupotrebom službenog položaja u sredini u kojoj žive. I, što je naročito važno, za nanošenja teških duševnih boli roditeljima i rodbini ubijene djece Sarajeva!

Rajko Vasić stara je priča, ali za podnosioce krivične prijave, koji su vjerovali da ih u Sarajevu više ništa ne može iznenaditi, organiziranje koncerta četničkog vojvode Bore Čorbe u Sarajevu prevazišlo je svaku mjeru. Poniženja – moglo bi se dodati očitom ogorčenju većine Sarajlija.

Faruk Drina, za koga se navodi da bi “prodao i rođenu mater za pare”, 16. augusta obavijestio je bh. javnost da će dovesti “Riblju čorbu” da održi koncert 28. novembra u Zetri. Većina posjetilaca Drininog Facebook profila osudila je organiziranje koncerta.

Bosna je odavno zagušena srbijanskim “cajkama”, a Drina je samo nanjušio da je došlo vrijeme i za vojvode: kad mogu Aleksandar Vučić i, uskoro, Tomislav Nikolić, zašto ne bi mogao i Bora Čorba?! Estradni menadžer prvo je najavio koncert “Riblje čorbe”, a zatim priznao da je riječ o lažnoj najavi, postavljenoj zbog privlačenja pažnje “u marketinške svrhe“.

Oslobađa li ga to barem moralne odgovornosti? Je li razmišljao da će privući samo pažnju Borinih fanova? Je li mogao znati, a morao je, da će privući i pažnju onih koji su od četnika stradali? Otkud mu pravo da pušta probne balone i igra se sa osjećajima roditelja djece ubijene četničkom vatrom po Sarajevu? Zar to nije uznemiravanje?

Stara izreka da “ono što je dozvoljeno Jupiteru, nije dozvoljeno volu”, ovdje ima adekvatnu primjenu i pouku. To što političari mogu i moraju razgovarati čak i s četničkim vojvodama ne daje za pravo nikome ni da pomisli na organiziranje četničkih orgija u Sarajevu. Mirenje sa srpskim narodom nije mirenje sa četnicima i njihovim vojvodama.

(Faktor.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

3 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime