Zločinački SANU ugostio Imrana Huseina zbog negiranja genocida nad Bošnjacima

11
9

Zločinački SANU ugostio Imrana Huseina zbog negiranja genocida nad Bošnjacima

BiH – Zločinačka Srpska akademija nauka i umjetnosti ugostila je ovih dana Imrana Huseina, čovjeka koji se predstavlja kao islamski alim i stručnjak tumačenja političkih događaja kroz prizmu islama.

Husein je držao predavanja o islamu i budućnosti novca. Javnosti u Bosni i Hercegovini Imran Husein ostao je upamćen po negiranju genocida u Srebrenici. “Sirguran sam, i želim da to podijelim s muslimanima u Bosni, da bi većina pravoslavnih hrišćana iz Bosne, Srbije i cijelog regiona i sama osudila ubijanje toliko muslimana u Srebrenici.

Zasigurno da nema dokaza o tome da je to bio dio sistematskog plana kao što je to radio Adolf Hitler sa Jevrejima, za koje se plašio da će mu ugroziti vlast. Zato je ustanovio politiku genocida… Ali pitam vas u Bosni, prije svega muslimane, muslimane koji sad žive u Srebrenici i Banjaluci, da li stvarno vjerujete da su pravoslavni Srbi imali politiku genocida i da je brane do danas kao ispravnu?”, rekao je Imran Husein.

Upravo, zbog negiranja genocida Imran Husein je postao popularan u Beogradu.Zato, zločinačka Srpska akademija nauka i umjetnosti nije htjela propustiti priliku pa su pozvali Imrana Huseina da u Beogradu održi neko od svojih besmislenih predavanja. Naravno, mediji u Srbiji su iskoristili priliku i od Imrana Huseina dobili nove izjave kojima on dovodi u pitanje genocid u Srebrenici.

Imran Husein se pokazao kao otvoreni neprijatelj Bošnjaka muslimana i Bosne i Hercegovine, dozvolio je da ga velikosrpska politika iskorštava u borbi protiv našeg naroda i zemlje.

(saff.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

11 KOMENTARI

 1. Dana 07.10.2015. godine u prostorijama Srpske akademije nauka i umetnosti održano je predavanje Šeika Imrana Nazara Hoseina, svetski poznatog islamskog teologa, intelektualca i filozofa na temu “Islam i budućnost novca”. Šeik Imran je diplomirao na Alemijah institutu Islamskih nauka u Karačiju, a studirao je na nekoliko institucija visokog obrazovanja u svetu uključujući Univerzitet u Karačiju, Al Azhar Univerzitet u Kairu, Institut za međunarodne odnose u Švajcarskoj. Živeo je i radio u Njujorku, gde je direktor islamskih studija udružene zajednice muslimana grada Njujorka. Predavao je o Islamu na više američkih i kanadskih univerziteta, fakulteta, crkava, sinagoga, zatvora i dvorana. Učestvovao je u mnogim međureligijskim dijalozima sa hrišćanskim i jevrejskim učenjacima tokom svog predstavljanja Islama u SAD. Autor je mnogih književnih radova od kojih su najistaknutiji “Jerusalim u Kuranu”, “Zlatni dinar i srebrni dirham – Islam i budućnost novca”, “Džordž Bernard Šo i islamski učenjak”, “Islam i budizam u savremenom svetu”, “Kalifat Hedžaza – saudijsko vahabijska nacija- država”, “Zabrana Riba-e u Kuranu i Sunetu”, ” “Surat Al Kahf i moderno doba”.

  0

  0
 2. Ovaj omiljeni srpski kvazi-sejh debelo kasira Ruse pricajuci nebuloze! Lobira protiv Turske(u kojoj je proglasen personom non-grata),lobira protiv balkanskih Muslimana i protiv svih onih za koje mu naredi poslodavac!

  0

  0
  • Aida, preispitaj malo djelovanje Osmanlijske Turske. Pogledaj kako uživaju kraljevi po islamskim državama, a kako u isto vrijeme pate Muslimani u Palestini, po Africi, u Mjan Maru, Pakistanu, Indiji …. i ti si našla da pričaš o ovom čovjeku?! Ne poriče on nesojska ubistva ali priča o RIJEČI – genocid.
   A što vi Bosanci radite povodom toga osim što se sjetite tih šehida jedanput godišnje i što mašu vaši političari cifrom ubijenih pred svake izbore? Jadno je to. A činjenica je da smo bliski ortodoxima. I oni nama. Pročitaj nešto, ne sudi o čovjeku na osnovu jednog naslova

   0

   0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime