12. April 2019

Takmičenje otvorio i nagrade uručio glavni imam MIZ Žepče Džafer ef. Gračić

Medžlis Islamske zajednice Žepče organizovao  je takmičenje polaznika mektebske nastave u kategoriji učenika mlađi i stariji uzrasta.

Takmičenje je održano u četiri kategorije, i to, iz Općeg znanja (mlađi i stariji uzrast), te Kiraet mlađi i stariji uzrast. Učešće na takmičenju uzelo je 46 takmičara sa područja cijelog žepačkog Medžlisa Islamske zajednice. Testu općeg znanja pristupilo je ukupno 23 takmičara, dok je, isto toliko pristupilo i takmičenju u Kiraetu. Najbolje rezultate  iz Općeg znanja u kategoriji mlađi uzrasti imali su: Bekir Hadžić, Anisa Fejzić i Emina Badnjar, dok su u kategoriji starijih uzrasta prva tri mjesta osvojili: Ismail Mujić, Rijad Bećirović i Nejra Memčić.Najbolje rezultate u Kiraetu (učenju Kur'ana)  ostvarili su: Hajrija Bećirović, Hana Kadić, Husein Čizmić, Kamerić Davud, Ahmed Bećirović i Lamija Imamović.Pobjednicima,drugoplasiranim i treće plasiranim takmičarima   glavni imam MIZ Žepče Džafer ef. Gračić  uručio je novčane nagrade i priznanja. Pobjednici sa ovog takmičenja predstavljat će MIZ Žepče na takmičenju koje će se održati na nivou zeničkog Muftiluka.

Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR