Zenica: Izabrano rukovodstvo skupštine ZDK

0
15

zdk241214Zenica – Konstituirajuća sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na kojoj su danas poslanici izabrali rukovodstvo Skupštine je završena. U popodnevnim satima počela je i druga redovna sjednica Skupštine.

Za predsjedavajuću je izabrana Draženka Subašić, predstavnica Kluba srpskog naroda i članica Demokratske fronte.

Za potpredsjednike su imenovani Ivo Iva Tadić, predstavnik Kluba hrvatskog naroda i član HDZ-a, te Jasmin Duvnjak u ime Kluba Bošnjaka, član SDA.

Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona u Domu naroda Federacije BiH će predstavljati tri poslanika iz reda bošnjačkog naroda, dva poslanika iz  hrvatskog naroda, poslanica iz reda srpskog naroda i jedan poslanik iz reda ”ostalih”.

Najviše glasova u Klubu Bošnjaka dobila je lista Faruka Hodžića, člana Demokratske fronte, koji je dobio 11 glasova, zatim Almedina Aliefendića, člana SDA, osam glasova, lista Ismeta Sarajlića, člana SBB-a, dobila je šest glasova, lista Senaida Begića, člana SDP-a, dobila je tri glasa, a za liste Hasana Handžića i Jasmina Duvnjaka nije niko glasao.

Na dnevnom redu  redovne sjednice Skupštine su, između ostaloga, Prijedlog Izmjena i dopuna Budžeta Zeničko-dobojskog kantona za 2014. godinu, Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na zaduženje Zeničko-dobojskog kantona i zaključivanje Ugovora o kreditnom zaduženju Zeničko-dobojskog kantona sa Federacijom BiH iz sredstava dodatnog finansiranja po osnovu IV Stand by aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom, te Prijedlog Odluke o privremenom finansiranju Zeničko-dobojskog kantona za period januar-mart 2015. godine.

(bhrt.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime