Zenica i Tuzla su nova odredišta javne kampanje “Uči gdje stigneš”

0
1

131127066Tuzla, Zenica – U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Asocijacije XY, u četvrtak, 28.novembra 2013. godine u 12 sati u Zenici te 29. novembra 2013. u 14 sati u Tuzli biti nastavljena javna kampanja “Uči gdje stigneš”, tokom koje će se učesnicima ove edukativne akcije obratiti predstavnici Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH i Asocijacije XY.

Na navedenim lokacijama u Zenici i Tuzli bit će postavljena improvizovana, interaktivna učionica u kojoj će se govoriti o zdravim stilovima života, a predviđene su i druge promotivne aktivnosti kojima će se srednjoškolcima i gostima slati “zdrave” poruke. Svi učesnici imat će priliku da se upoznaju o psihoaktivnim supstancama te posljedicama i rizicima koje prozrokuje njihova upotreba.

Javna kampanja “Uči gdje stigneš”, koja se provodi u okviru realizacije “Akcionog plana borbe protiv zloupotrebe opojnih droga u Federaciji Bosne i Hercegovine“, započela je početkom aprila 2012. u Sarajevu, a nastavila u Mostaru i Bihaću. Također, ova kampanja uključuje i sveobuhvatnu medijsku promociju na području Federacije Bosne i Hercegovine te distribuciju informativno-edukativnog materijala.

Asocijacijom XY zajedno sa Federalnim ministarstvom obrazovanja i nauke, ovom kampanjom želi skrenuti pažnju mladima, kao i široj populaciji, na krucijalnu ulogu promocije zdravlja kao osnovnog polazišta za zdravo djetinjstvo, adolescenciju i sveukupan razvoj jedne individue.

(Klix)


Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime