Zenica i Tuzla, nova odredišta javne kampanje „Uči gdje stigneš“

0
13

Asocijacijaxy1-500x300Zenica, Tuzla – U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Asocijacije XY, danas u 12:00 sati u Zenici (Bosansko narodno pozorište, Trg Bosne i Hercegovine br.3),  te 29.11.2013. u 14:00 u Tuzli (Narodno pozorište Tuzla, Pozorišna br. 4 ) biti nastavljena javna kampanja „Uči gdje stigneš“, tokom koje će se učesnicima ove edukativne akcije obratiti predstavnici Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH i  Asocijacije  XY.

Inače, na navedenim lokacijama  u Zenici i Tuzli bit će postavljena improvizovana, interaktivna učionica u kojoj će se govoriti o zdravim stilovima života, a predviđene su i druge promotivne aktivnosti kojima će se srednjoškolcima i gostima slati „zdrave“ poruke. Svi učesnici imat će priliku da se upoznaju o psihoaktivnim supstancama te posljedicama i rizicima koje prozrokuje njihova upotreba.

Javna kampanja „Uči gdje stigneš“  koja se provodi u okviru realizacije „Akcionog plana borbe protiv zloupotrebe opojnih droga u Federaciji Bosne i Hercegovine“ započela je početkom aprila 2012. u Sarajevu, a nastavila u Mostaru i Bihaću. Također, ova kampanja uključuje i sveobuhvatnu medijsku promociju na području Federacije Bosne i Hercegovine te distribuciju informativno-edukativnog materijala.

Asocijacijom XY zajedno sa Federalnim ministarstvom obrazovanja i nauke, ovom kampanjom želi skrenuti pažnju mladima, kao i široj populaciji, na krucijalnu ulogu promocije zdravlja kao osnovnog polazišta za zdravo djetinjstvo, adolescenciju i sveukupan razvoj jedne individue. Pozivamo Vas da medijski pratite ovaj događaj.

(zenica24)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime