Zenica dobila još jednog čuvara Časnog Kur’ana

0
3

Zenica – U Ensar džamiji, u subotu 09. januara 2016. godine poslije podne namaza upriličena je hafiska dova kojom je u časno zvanje hafiza Kur’an-i-kerima promoviran Tarik Karalić.

Dova je proučena u prisustvu velikog broja hafiza, imama, rodbine i prijatelja mladog hafiza, te brojnih džematlija i gostiju koji su došli kako bi uveličali ovu svečanost.

Selame i dobrodošlicu svim okupljenim na početku svečanosti uputio je glavni imam mr. Jakub ef. Salkica iskazujući radost što je Zenica dobila još jednog mladog hafiza, spomenuvši da hafiz Tarik nije svršenik medrese i da je trenutno apsolvent Mašinskog fakulteta u Zenici.

Posebno zadovoljstvo, svojim dolaskom, priredili su izaslanik Reisu-l-uleme hfz. Ismet ef. Spahić te hfz. dr. Kenan Musić, profesor na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

Priređeni program bio je lijepa prilika za sve prisutne da uživaju u ljepotama Allahove riječi, koje su u okviru svečanosti učili hafizi: hfz. Sead Šahinović, hfz. Alem Rihić, hfz. Fahir Arnaut, hfz. Sulejman Rafuna, hfz. Zehrid Rešić, hfz. Muhamed Kolić, hfz. Husejn Čajlaković, hfz. Ishak Efendić, hfz. Amir Kaknjo, hfz. Kenan Musić, te hfz. Mevludin Dizdarević.

Poslije njihovih učenja, novi hafiz Tarik Karalić proučio je kraća kur’anska sura, nakon čega je proučena hafiska dova koju je proučio njegov muhaffiz dr. hfz. Safet Husejnović.

Nakon proučene dove, kao izaslanik Reisu-l-uleme, prisutnima se obratio i hfz. Ismet ef. Spahić, dugogodišnji predsjednik Komisija za hifz, a koji, kako je kazao, nije mogao odbiti poziv za hafisku dovu hafiza Tarika Karalića, jer je upravo taj mladić jedan od najboljih kandidata koji je do sada polagao hifz pred pomenutom komisijom. Ponosan na ovog mladića, hfz. Spahić iskazao je najiskrenije čestitke njegovim roditeljima, te muhaffizu dr. Safetu Husejnoviću koji je do sada izveo šesnaest hafiza.

Po završetku besjede izaslanik Reisu-l-uleme hfz. Ismet ef. Spahić pozvao je hafiza Tarika i uručio mu diplomu čijim primanjem je i zvanično proglašen hafizom Časnog Kur’ana. Uz tekbire uslijedile su i čestitke, hair-dove hafizu Tariku Karaliću, potekle iskreno iz srca okupljenih džematlija.

(preporod.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime