Zenica: Danas otvaranje Međunarodnog sajma ZEPS i Međunarodnog sajma metala ZEPS Intermetal

0
3

Zenica – Generalni bh. sajam ZEPS 2015. i 12. Međunarodni sajam metala ZEPS Intermetalna biće otvoren danas u 11.00 sati na Sajmištu Kamberović polja u Zenici na kojem je svoje učešće najavilo više od 500 izalagača iz više od 25 zemalja koji će imati priliku prezentirati svoje proizvode na blizu deset hiljada kvadratnih metara sajamske površine.

U okviru 12. sajma Intermetal bit će 72 izlagača iz deset država. Učešće na ovogodišnjem sajmu ZEPS 2015 potvrdile su osim domaćih kompanija kompanije iz Kuvajta, Bahreina, Saudijske Arabije, Hrvatske, Katara, Ujedinjenih arapskih emirata, Omana, Češke…

Specifičnost ovog u odnosu na prethodni 21. sajam je činjenica da će ovogodišnji Međunarodni sajam prvi put svečano otvoriti jedan privrednik, direktor kompanije Klas d.d Sarajevo Rusmir Hrvić

Hrvić je kazao da činjenica da su organizatori odlučili da sajam premijerno otvori i jedan privrednik sama po sebi dovoljno govori da je razvoj realne ekonomije ključan za svaku privredu.

ZEPS Intermetal specijalizirani je sajam metala i jedinstven promotivno-poslovni događaj u jugoistočnoj Evropi koji predstavlja jedinstvenu priliku za prezentaciju preduzeća iz ove oblasti.

Sajam, prema riječima organizatora ima cilj obezbijedi na jednom mjestu promociju vlastitih privrednih dostignuća, praćenje međunarodnih trendova i razvoja kao i njihovu promociju na sajmu, inoviranje tehnologije u proizvodnji i preradi metala, berzu mašina i alata koji se koriste u malom i srednjem biznisu s ciljem zamjene zastarjelog tehnološkog parka i prisan godišnji susret ljudi iz metalnog sektora BiH, međunarodnih partnera, komora, udruženja te državnih organa radi neposredne razmjene informacija i poslovnih ideja.

Svoje učešće na ZEPS Intermetalu prvi put najavili su predstavnici Unikomerca Mostar, ekskluzivni uvoznik i distributer brendova Stihl, Fiskars i Viking programa za BiH.
ZEPS sajmove obiđe u prosjeku između i do 70 hiljada posjetilaca pa je iz tog razloga ovaj sajam najposjećenija manifestacija ove vrste u Bosni i Hercegovini i upravo ta izvanredna posjećenost njegova je najprivlačnija karakteristika. Među velikim broj posjetilaca Sajma su poslovni ljudi, što im obezbijedi dobre poslovne rezultate.

Od stručnih manifestacija, što je već postalo tradicionalno, bit će održan Forum metalne industrije BiH sa koga će poslovna i naučna zajednica uputiti svoje poruke izvršnim i zakonodavnim organima za poboljšanje ambijenta u kome privređuje ova vodeća industrijska grana.

Sve prateće stručno kongresne manifestacije, kao seminari, savjetovanja, prezentacije najaktuelnijih tema iz privrednog života zemlje i inostranstva, promocije pojedinih kompanija, berze, ali i prijemi, kokteli, realizuju se u posebnoj promotivnoj hali u vrijeme trajanja sajma koja je locirana u samom sajmištu.

Promocija kompanija, na primjer, odnosno njihovog proizvodnog programa, ili proizvoda putem ovog poslovnog medija u tržišnom okruženju sve više postaje merketinški dobro odabran potez koji daje rezultat.

Generalni bh. sajam ZEPS 2015. i 12. Međunarodni sajam metala ZEPS Intermetalna biće otvoren do 10. oktobra.

(visoko.co.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime