ZDK: Ministar obrazovanja posjetio školske objekte u općinama Kakanj, Vareš i Tešanj

0
10

Kakanj, Vareš i Tešanj – Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mensur Sinanović obišao je školske objekte na području općina Kakanj, Vareš i Tešanj 26. i 27.9.2016. godine.  Ranije je posjetio općine Žepče, Zavidovići, Maglaj, Zenica i Usora i izvršio uvid u stanje školskih objekata u koje je na razne načine uloženo približno 4,5 miliona KM.

U općini Kakanj, upriličen je sastanak sa načelnikom Nerminom Mandrom radi dogovora o eventuanom zajedničkom finansiranju novih projekata iz oblasti kulture i sporta a zatim se krenulo u obilazak škola na kojim se izvode radovi ili su planirani radovi do kraja 2016. godine:

– na objektu OŠ “Hamdija Kreševljaković” Kakanj u toku su radovi koji su finansirani iz kreditnog zaduženja kod Svjetske banke u okviru projekta “Energetska efikasnost” u vrijednosti od 308.924,46 KM.

– za MSŠ Kakanj, odobrena su sredstva iz Budžeta za 2016. godinu na ime sanacije mokrih čvorova u vrijednosti od 15.500,00 KM.

– za OŠ “15. april” Kakanj, odobrena su sredstva iz Budžeta za 2016. godinu na ime zamjene dijela stolarije u vrijednosti od 3.300,00 KM.

–  za OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” Kakanj, odobrena su sredstva za finansiranje troškova izvođenja detaljnog energetskog audita u vrijednosti od 6.552,00, finansiranog od strane Ministarstva za privredu Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon Kaknja ministar je posjetio i općinu Vareš, gdje je sa načelnikom Avdijom Kovačevićem  razgovarao o zajedničkom finansiranju školskih objekata sa područja općine Vareš, a zatim su zajedno obišli škole na kojim se izvode radovi ili su planirani radovi do kraja 2016. godine:

– Posjetili su novoizgrađeni objekat PŠ “Ligatić” OŠ “Vareš” lokacija Mižnovići za koji  su  kroz projekat sanacije od poplava, jer je stari objekat ispucao usljed klizišta, odobrena sredstva iz Budžeta ZDK za 2016. godinu u vrijednosti od 67.000,00 KM.

– za PŠ “Ravne” OŠ “Vareš Majdan” Vareš, iz Budžeta ZDK za 2016. godinu, na ime završetka radova, odobrena su sredstva u vrijednosti od 15.000,00 KM.

– za PŠ “Dabravine” OŠ “Vareš Majdan” Vareš, dogovorena je sanacija mokrih čvorova iz Budžeta za 2016. godinu u vrijednosti od 7.000,00 KM.

ministarstvo-zdk-obnova-skola

Dana 27.09.2016. godine u općini Tešanj, upriličen je sastanak sa načelnikom Suadom Huskićem na kojem se  razgovaralo o zajedničkom finansiranju i realizaciji projekta izgradnje četiri školske sale na području općine Tešanj, i to za: OŠ “Džemal Bijedić” Miljanovci, OŠ “Abdulvehab Ilhamija” Kalošević, OŠ “Gazi Ferhad-beg” Jablanica i OŠ “Mustafa Mulić” Šije, za koje je Kanton u Budžetskoj 2016. godini, izdvojio ukupno 100.000,00 KM , a zatim se krenulo u obilazak škola na kojim se izvode radovi ili su planirani radovi do kraja 2016. godine.

ministarstvo-zdk-obnova-skola-2

(direktno.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime