Zbog odrona na MP Jablanica-Prozor obustavljen promet

0
38

Zbog odrona na MP Jablanica-Prozor obustavljen promet

Jablanica, Prozor – Zbog većeg odrona na magistralnom putu M-16.2 Jablanica-Prozor na snazi je potpuna obustava prometa.

Na ostalim putevima u BiH jutros se prometuje bez dužih zastoja. Magla smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Vozači se upozoravaju za opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na putu.

Počeli su radovi na rekonstrukciji mosta na M-17 u Zenici. Promet se na petlji Blatuša odvija jednosmjerno, tako da je ulaz u Zenicu sa M-17 dopušten za sva vozila. Vozila koja izlaze iz Zenice preusmjeravaju se na petlju Radakovo, a teretna vozila preko 7,5 tona nosivosti sa smjerom kretanja prema jugu na R-445 i petlju Lašva.

Povodom održavanja zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije, danas od 17 sati do sutra do 17 sati, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti na području Županije Sarajevo.

Zbog deminerskih radova, tijekom dana dolazi do polusatnih obustava prometa na putnim pravcima: Semizovac-Srednje, Drinjača-Konjević Polje i Bosanski Brod-Odžak.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

U skladu sa Ugovorom koji je potpisan sa JP Ceste FBiH o obavljanju poslova pomoć-informacije na javnim cestama u dijelu Federacije BiH, BIHAMK je dužan da, bez naknade, svakom motoriziranom sudioniku u prometu godišnje pruži tri usluge tehničke pomoći na cesti, a najviše jednu uslugu tijekom mjeseca, sa ciljem stavljanja vozila u mobilno stanje. Ukoliko se kvar ne može otkloniti BIHAMK je dužan i ukloniti vozilo sa ceste do najbližeg servisa. Besplatne usluge pomoći na cesti BIHAMK je obavezan pružiti učesnicima u prometu u sljedećim županijama: Unsko-sanska, Tuzlanska, Zeničko-dobojska, Bosansko-podrinjska, Srednjobosanska, Hercegovačko-neretvanska.

(prvi.tv)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime