Zbog magle mjestimično smanjena vidljivost na putevima u BiH

0
0

Zbog magle mjestimično smanjena vidljivost na putevima u BiH

Jajce, Banja Luka, Mostar – Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Iz BiHAMK-a upozoravaju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti i savjetuju oprezniju vožnju.

Na magistralnom putu M-16.2 Jablanica-Prozor zbog većeg odrona i dalje je potpuno obustavljen saobraćaj.

Deminerski radovi razlog su povremenih polusatnih obustava na magistralnim putevima M-18 Semizovac-Srednje, M-14.1 Bosanski Brod-Odžak i M-19 Drinjača-Konjević Polje.

Od ostalih puteva sa izmjenjenim režimom saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvajaju se magistralni putevi M-17 Zenica-Žepče, M-18 Sarajevo-Tuzla i M-16 Jajce-Banja Luka, kao i puteve na području Mostara (sjeverni i južni ulaz u grad, saobraćajnice u samom gradu), te petlju Blatuša u Zenici.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-1.8

Srebrenik-Šićki Brod (u mjestu Orlova Klisura), zbog radova na sanaciji dilatacionih naprava na mostu preko rijeke Tinje, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-4

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

Čelinac-Kotor Varoš, zbog sanacionih radova od 07 do 18 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-4.2

Skokovi-Srbljani, zbog radova na sanaciji klizišta, saobraća se jednom trakom uz povremene 15 minutne obustave.

M-5

Trg Maršala Tita u Bihaću – zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.

Kaonik-Kiseljak u mjestu Jehovac, zbog radova na rekonstrukciji mosta, saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila privremenom obilaznicom.

Sarajevo-Pale (Lapišnica), zbog radova na mostu, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-6

Grude-Vitina, zbog radova na izgradnji vodovoda Grabovo vrelo saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-6.1

Prolaz kroz Mostar-zbog izgradnje glavnih kanalizacijskih kolektora, saobraća se usporeno uz ograničenje brzine.

Posušje (raskršće M-6.1 i R-420) u toku su sanacioni radovi, saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz povremene obustave do 15 minuta.

Široki Brijeg-Mostar, zbog radova na rekonstrukciji raskršća u Širokom Brijegu, saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila.

M-14.1

Bosanski Brod -Odžak-zbog izvođenja radova na deminiranju terena na lokalitetu Šikare u vremenu od 08:00 do 16 sati, dolazi do polusatnih obustava saobraćaja.

M-16

Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

Karanovac-Crna Rijeka (u mjestu Bočac) zbog radova na izgradnji obilaznice saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Karanovac-Crna Rijeka, zbog radova na na miniranju kod HE Bočac 2 saobraćaj se obustavlja od 11 do 11:30 sati i od 13:30 do 14 sati.

M-17

Zenica, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji mosta, saobraćaj se na petlji Blatuša odvija jednosmjerno, tako da je ulaz u Zenicu sa M-17 dopušten za sva vozila. Vozila koja izlaze iz Zenice preusmjeravaju se na petlju Radakovo, a teretna vozila preko 7,5 tona nosivosti na regionalni put R-445 i petlju Lašva.

Zenica-Žepče (u mjestu Želeća), zbog radova na rekonstrukciji mosta, saobraćaj se odvija privremenom obilaznicom kroz naselje Rakovica.

Mostar-Gnojnice – zbog izvođenja radova saobraća se jednom trakom.

Prolaz kroz Sarajevo, zbog izgradnje vijadukta Briješće i kružnog toka, saobraća se uz ograničenje brzine.

Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih obustava saobraćaja svakog punog sata do 15 minuta (radnim danima) i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.

M-18

Semizovac-Srednje (u mjestu Garež) zbog deminerskih radova od 08 do 15 sati aktuelne su povremene polusatne obustave saobraćaja.
Olovo-Srednje – zbog izvođenja radova na mostu preko rijeke Bioštice u Olovu saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje-zabrana za vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od 8 metara.

M-19

Drinjača-Konjević Polje, zbog radova na deminiranju terena u vremenu od 08 do 15 sati, dolazi do polusatnih obustava saobraćaja uz 10 minutna propuštanja vozila.

REGIONALNI PUTEVI

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) – zbog radova na izgradnji saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine, na snazi su povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta.
R-474 Novi Šeher-Jelah-Prnjavor (od kružnog toka do Doma kulture u Tešnju) – zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se jednom trakom.

KANTON SARAJEVO

– Zbog radova na deminiranju svakog radnog dana od 09 do 15:50 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja u ulici Vasilja Grđića.
– Zbog izvođenja neophodnih radova usporeno se saobraća u ulicama: Jezero, Vilsonovo šetalište, Patriotske lige (kod br.20), Alije Nametka, Tešanjska, Tvornička, Logavina,Kupreška i Braće Mulić.

MOSTAR

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj za vozila preko 7 tona na sjevernom ulazu u Mostar (na dijelu od Zalika do Narodnog pozorišta). Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je južni ulaz u Mostar.

 

Autor: Redakcija

(avaz.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime