Zavidovići: Radnici preduzeća ”Krivaja Mobel” traže samo zarađene plaće (Foto)

0
22

10

Zavidovići – Uprkos niskim temperaturama, desetine nezadovoljnih radnika uposlenih u preduzeću ”Krivaja Mobel” iz Zavidovića, rano jutros, nastavili su sa štrajkom.

Učestali otkazi u posljednjim mjesecima glavni su razlog velikog nezadovoljstva radnika, a i samog današnjeg štrajka.

Nepoštivanje ugovora od strane vlasnika koji je potpisan s Vladom FBiH, neisplaćene plaće, slanje radnika na biro, samo su neki od razloga očito velikog nezadovoljstva radnika pomenutog preduzeća.

– Od vlasnika samo tražimo da poštuju ugovor koji je ranije potpisan s Vladom FBiH, jer se isti već dugo ne poštuje. Radnici se šalju na biro, plaće ali i ostale obaveze nam se ne isplaćuju – istakao je Besim Hasić, jedan od predstavnika sindikata ovog preduzeća.

Nakon štrajka i okupljanja u krugu preduzeća, većina radnika uputila se prema zavidovićkoj općini, a predstavnici sindikata su održali sastanak sa Suadom Omeraševićem, načelnikom općine Zavidovići.

Na osnovu zaključaka sastanka između načelnika i predstavnika sindikata, zaključeno je da će teći priprema oko održavanja Općinskog vijeća gdje bi se govorilo o trenutnom problemu radnika, te evenutalnom rješenju.

– Tokom prethodne sedmice  primio sam predstavnike radnika ”Krivaja Mobel”. Jutros smo opet imali razgovor o prezentaciji problema u kojima se oni trenutno nalaze i pronalasku rješenja za iste. Mi ćemo, kao što sam rekao i predstavnicima sindikata, ići na pripremu i održavanje Vijeća koje bi se očitovalo o navedenoj problematici. Kao pripremu za pomenutu sjednicu moramo pribaviti adekvatne informacije navedene problematike, a na osnovu čega ćemo sačiniti informaciju koju ćemo prezentovati Vijeću – naglasio je Omerašević.

Nakon održanog sastanka s načelnikom općine, predstavnici sindikata su ponovo u krugu preduzeća nastavili sa štrajkom. Tokom sutrašnjeg dana će imati razgovore s Munibom Husejnagićem, generalnim direktorom navedenog preduzeća.

Odluka nezadovoljnih radnika je jedinstvena, sve dok ne bude isplaćena septembarska plaća, nema vraćanja na radna mjesta.

(J. Herić/Faktor.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime