Zavidovići: Potpisan Sporazum o saradnji u domenu dječije zaštite

0
34

U Velikoj sali Općine Zavidovići održano je potpisivanje Sporazuma o međusektorskoj saradnji na lokalnom nivou, u okviru projekta „Jačanje sistema referalnih mehanizama zaštite djece od nasilja na lokalnom nivou“, koji je finansijski podržan od strane UNICEF-a Bosne i Hercegovine.

Projekat implementira organizacija World Vision (WV) Bosne i Hercegovine u partnerstvu sa Općinom Zavidovići u cilju da se mehanizmi za prepoznavanje, prijavljivanje i rješavanje slučajeva nasilja nad i među djecom ojačaju, te kreiraju kapaciteti inovativnih rješenja u ostvarivanju prava svakog djeteta. Aktivnosti World Visiona Bosne i Hercegovine usmjerene su na jačanje partnerstava ključnih aktera na lokalnom nivou koji rade s djecom.

Kroz projektne aktivnosti aktivno su se uključili predstavnici JU „Centra za socijalni rad“, JU „Doma zdravlja“, osnovne i srednje škole, predškolske ustanove, udruženja Sigurno mjesto, Policijske stanice Zavidovići i Općina. U saradnji sa pomenutim institucijama radilo se na uspostavljanju jače intersektorske saradnje, a sve kroz izradu i primjenu Sporazuma o saradnji u slučaju nasilja među djecom na lokalnom nivou.

Ova aktivnost značajna je za zajednicu, a Sporazum će omogućit sigurno okruženje u kome će biti ostvareno pravo svakog djeteta da bude zaštićeno od nasilja.

zosradio.baBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime