Zašto se bosanskohercegovačke, posebno bošnjačke političke elite odriču istine i pravde?

0
27

Prijedor, Srebrenica, Mostar, Vlasenica, Foča – Jesu li žrtve največeg zločina poslije holokausta u Evropi prepuštene biološkom nestanku u ime dodvoravanja onima koji hoće bosanskohercegovačku evropsku budućnost bez istine i pravde. Nedopustiv je odnos bosanskohercegovačkih, posebno bošnjačkih političkih elita prema Haškom tribunalu.

Dok srpske i hrvatske političke elite imaju debelo plačene stalne dopisnike iz Haškog tribunala u ime medijske kampanje za njihove tako zvane istine, a u stvari laži , bosanskohercegovačke odnosno bošnjačke političke elite koje bi trebale biti između ostalg i politički ali i moralni predstavnici žrtava i svjedoka agresije i genocida, nemaju nikoga osim bošnjačkog oficira za vezu sa Tribunalom koji se bori za istinu i pravdu.

Dok bosanskohercegovačke političke elite sanjaju ulazak BiH u evroatlanske integracije bez dokućene istine i pravde, što je posebno opasno po bosanskohercegovačko društvo i državu koji se ne mogu iznutra ponovo integrisati bez istine i pravde, dotle plačena srpska medijska mašinerija u Haškom tribunalu konstruiše dvije notorne laži, laž o navodnom bošnjačkom zločinu na Markalama sa ciljem negiranja genocida u Sarajevu i navodni zločin Nasera Orića u negiranju genocida u Srebrenici.

Slučaj sa svjedočenjem anonimnog svjedoka GRM – 116 samo potvrđuje našu konstataciju. Odricanjem od istine i pravde bosanskohercegovačke, odnosno bošnjačke elite se zapravo odriću kako to nedavno reče jedan naš istaknuti diplomata, BiH kao kulturne fuzije koja je vezala mudrost istoka i uređenost zapada. Bez sudski dokazane istine na Haškom tribunalu nema pravde za žrtve. A bez istine i pravde nema bosanskohercegovačkog čvora i mosta kao nade čovjeku i civilizaciji. Nema još mnogo vremena da naše političke elite shvate značaj zadnjih sudskih presuda u Hagu. Te sudske presude su za nas važnije od ulaska BiH u evroatlanske integracije.

Piše: Emir Ramić

(bosnjaci.agency)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime