Zasjedalo općinsko vijeće Sanski Most

0
3

Sanski Most – Općinsko vijeće Sanski Most na danas održanoj sjednici, iako je predloženim dnevim redom bilo predviđeno, nije raspravljalo o izvještaju o izvršenju budžetskih prihoda i rashoda za prvih šest mjeseci ove godine, jer je povučen od strane predlagača.

Dugotrajna rasprava vođena je o odluci o prodaji nekretnina u vlasništvu Općine na lokalitetu Krkojevci u blizini izvora rijeke Dabar.

Riječ je o lokalitetu Škarića glavica, za koji je zainteresirano planinarsko društvo iz Sanskog Mosta da ga kupi i tu izgradi planinarski dom. Planinarsko društvo podnijelo je inicijativu za izgradnju jednog ovakvog objekta, koji bi se koristio kao planinarski dom i služio bi za potrebe planinara i ostalih ljubitelja prirode.

Odlukom je definirano da se predmetna nekretnina nalazi u zoni u kojoj je dozvoljeno građenje, a određena je i početna prodajna cijena, koja bi se izvršila putem licitacije. Iako su klubovi vijećnika načelno podržali ovu tačku, u raspravi koja je uslijedila, pojedini vijećnici tražili su dodatna objašnjenja zahtijevajući više informacija kako bi bile otklonjene sve nedoumice i iznašlo se konačno rješenje za izgradnju objekta ovakve vrste.

Naime, radi se o javnom dobru, koje je Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika BiH prošle godine proglasila nacionalnim spomenikom od državnog značaja. Također, predmetna parcela nalazi se na 300 metara udaljenosti od izvorišta rijeke Dabar.

Na kraju rasprave na prijedlog Kolegija ova tačka skinuta je sa dnevnog reda, te je odlučeno da nadležna općinska služba za jednu od narednih sjednica pripremi novu odluku.

U nastavku sjednice usvojen je prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o sufinansiranju dijela naknade za prirodne pogodnosti i uređenje građevinskog zemljišta u svrhu izgradnje proizvodnih objekata na području općine, kao i izvještaj o radu za prošlu godinu Javnog poduzeća „Radio Sana“.

(mi2.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime