Zaplijenjena imovina prodata za 225.040,92 KM

0
40

Prodata je imovina poreznih obveznika dužnika i to “Jurčević” d.o.o Vitez u vrijednosti od 25.705,92 KM, ATP Špedicija d.d. Bugojno za 196.335 KM i imovina poreznog obveznika Tomdar d.o.o. Kreševo za 3.000 KM

U postupku prinudne naplate Kantonalni porezni ured Novi Travnik izvršio je prodaju zaplijenjene imovine poreznih obveznika dužnika u ukupnom iznosu od 225.040,92 KM, zbog naplate dužnih javnih prihoda.

Prodata je imovina poreznih obveznika dužnika i to “Jurčević” d.o.o Vitez u vrijednosti od 25.705,92 KM, ATP Špedicija d.d. Bugojno za 196.335 KM i imovina poreznog obveznika Tomdar d.o.o. Kreševo za 3.000 KM.

U Kantonalnom poreznom uredu Novi Travnik prodavana je i imovina poreznih obveznika dužnika “Auto kuća Buba” d.o.o Vitez, “Buba Commerce” d.o.o. Vitez, Dekor d.o.o. Vitez i Samoborka-Vatrostalna d.o.o. Busovača, PPUP Grad prom d.o.o. Travnik i “Nail” d.o.o. iz Donjeg Vakufa, ali je ista ostala neprodata, jer nije bilo zainteresiranih kupaca.

Finansijska sredstava koja su ostvarena od javne prodaje zaplijenjene imovine u zavisnosti od vrste dugovanja po osnovu javnih prihoda koje porezni obveznici dužnici nisu izmirili u propisanim rokovima, uplaćena su na račune vanbudžetskih fondova I TO Federalnom zavodu PIO/MIO, Federalnom zavodu zdravstvenog osiguranja i reosiguranja, Federalnom zavodu za zapošljavanje i u budžete kantona i općina, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Javna prodaja zaplijenjene imovine održana je i u Kantonalnim poreznim uredima Mostar, Tuzla, Sarajevo, Orašje i Bihać, ali je imovina ostala neprodata, iz razloga što za istu nije bilo zainteresiranih kupaca, ili je za kupovinu imovine ponuđena cijena bila neprihvatljiva, jer je bila znatno niža od procijenjene vrijednosti.

ALEMA PENDEK

(oslobodjenje.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime