Zakrpane rupe na ulicama Bosanskog Petrovca

0
22

Zakrpane rupe na ulicama Bosanskog Petrovca

Bosanski Petrovac – Tokom vikenda izvršili su sanaciju udarnih rupa na ulicama u Bosanskom Petrovcu, ugrađeno je blizu 700 kvadrata asfalta.

„Iskoristili smo lijepo i sunčano vrijeme, prije novog snijega, te sam dao nalog da se odmah pristupi asfaltiranju rupa na ulicama u gradu.“- rekao je načelnik Hujić.

Općina Bosanski Petrovac svake godine izdvoji više od 70 hiljada maraka za ljetno održavanje ulica i lokalnih cesta, kojih u ovoj općini ima više od 300 kilometara. Najveći broj su makadamske lokane ceste, na koje se godišnje izveze više hiljada kubika pijeska.

„Asfalt na ulicama je dotrajao i zahtijeva djelomičnu ili potpunu zamjenu. Općina za takvu investiciju nema sredstva, pa smo prisiljeni raditi samo sanaciju udarnih rupa.“- istakao je načelnik Hujić.

I pored relativno malog budžeta, svake godine iz raznih izvora finansiranja, te pomoći drugih nivoa vlasti, u općini Bosanski Petrovac izvrši se sanacija ili izgradnja novog asfalta na lokalnim cestama. Ove godine je tako izgrađeno 500 metara lokanog puta u naselju Bravski Vaganac, i lokalnog puta Krnjeuša-Zapolje u dužini oko dva kilometra, potpuno novo asfalta.

„Mi smo svjesni da je ovo maksimalan napor koji činimo, i da ćemo na ulicama grada morati ponovno sljedeće godine sanirati rupe. Rješenje je da se ulice presvuku novim slojem asfalta, a to ćemo uraditi kada dobijemo naše šume nazad.“ – odlučan je Zlatko Hujić, načelnik Općine Bosanski Petrovac.

 

(mojusk.ba/usk24.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime