Zaključci Rijaseta o prijedlogu nacrta amandmana na Ustav IZ

0
3

znak-iz-izdSarajevo – Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, na svojoj 14. redovnoj sjednici, održanoj u Sarajevu 03. muharrema 1435. h. g., odnosno 06. novembra 2013. godine, razmatrajući tekst prijedloga nacrta amandmana na Ustav Islamske zajednice, donio je slijedeće zaključke:

1. Upućuje se prijedlog nacrta amandmana na Ustav Islamske zajednice kojeg je ponudio reisu-l-ulema i predsjednik Ustavne komisije Sabora Islamske zajednice, a kojeg je izradila Radna grupa formirana odlukom reisu-l-uleme i predsjednika Ustavne komisije Sabora od 01.07.2013. godine, kao osnova za izradu nacrta amandmana na Ustav Islamske zajednice na temelju Platforme usvojene na sjednici Sabora.

2. Rijaset sugerira Ustavnoj komisiji da prijedlog nacrta amandmana prihvati kao polaznu osnovu na temelju koje će izraditi nacrt i isti uputiti u javnu raspravu.

3. Prijedlozi i sugestije iznesene na sjednici Rijaseta od strane članova Rijaseta biti će u pisanoj formi dostavljeni Ustavnoj komisiji radi razmatranja pri izradi nacrta amandmana.

Četvrtim zaključkom je naglašeno da će Rijaset ove zaključke objaviti na zvaničnoj web-stranici.

(Rijaset)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime