Zagreb: Počelo Europsko natjecanje učača Kur’ana i otvorena Škola Kur’ana i hifza

0
45

24-10-2014-02-tak-kur-zag-1Hrvatska – U Zagrebu su se u četvrtak 23. 10. 2014. godine dogodile dvije vrlo važne svečanosti vezane uza islam. Najprije je pred punom Kongresnom dvoranom „Salem Šabić“, u Zagrebačkom kulturnom centru, u Zagrebačkoj džamiji, počelo je 21. europsko natjecanje učača Kur’ana, najcjenjenije takvo europsko natjecanje i jedno od najbolje organiziranih natjecanja u cijelome svijetu.

Od petka 24. listopada, 61 natjecatelja, iz petnaestak europskih zemalja, „borit“ će se u tri kategorije učača.

Organizatori, Mešihat islamske zajednice Hrvatske, Svjetska organizacija za hifz iz Džede, Ministarstvo vakufa Države Katar i Medžlis Islamske zajednice Zagreba počeli su s natjecanjem učača Kur’ana prije 27 godina u čast Svečanog otvaranja Zagrebačke džamije. Ubrzo se natjecanje afirmiralo najprije unutar granica ove regije, a onda i u Europi. Svake godine organizacija je bila sve bolja i bolja, natjecatelji sve vrsniji učači i ovo natjecanje biva proglašeno među najboljima i u svijetu.

Međutim, osim svečanog otvaranja Natjecanja učača, imali smo čast prisustvovati i povijesnom otvaranju Škole Kur’ana i hifza. Potreba za školom Kur’ana i hifza pokazala se odavno. Program rada Škole Kur’ana i hifza izradio je kurra hafiz mr. sc. Aziz ef. Alili, glavni zagrebački imam i jedan od najboljih svjetskih učača Kur’ana. Evo što je o novootvorenoj Školi Kur’ana i hifza rekao muftija dr. sc. Aziz ef. Hasanović:

„Imajući u vidu Allahov poziv kao i poziv Božjega poslanika na učenje i život po Kur’anu, kao i obvezu da svojim pokoljenjima prenesemo emanet vjere i Kur’ana, Mešihat Islamske zajednice je na svojoj 12. redovnoj sjednici, održanoj dana 14. 6. 2014, a nakon usvojenog Programa rada koji je priredio kurra hafiz mr. sc. Aziz ef. Alili, donio je odluku o osnivanju Škole Kur’ana i hifza, koju ćemo, ako Bog da, večeras i službeno otvoriti. Istom odlukom kurra hafiz mr. sc. Aziz ef. Alili imenovan je voditeljem Škole. Imenovan je i Stručni odbor za praćenje i usmjeravanje Škole. Članovi stručnog odmora su muallima Emina Mešić, vjersko-prosvjetna referentica Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, Halid Yassin – direktor ureda za odnose sa arapsko-islamskim svijetom Mešihata Islamske zajednice, muallima Almedina Begović, Halid ef. Dolić i glavni riječki imam Hajrudin ef. Mujkanović.

Nama ne preostaje drugo u ovoj prvoj informaciji nego da poželimo svim natjecateljima uspješno učenje Kur’ana, a Školi Kur’ana i hifza želimo što više učenika, budućih hafiza.

Vjerujte, nije daleko dan kad će iz Škole učenja Kur’ana i hifza izrasti prvi hafiz.

U prilogu donosimo i video snimke ovih lijepih svečanosti.

(rijaset.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime