Za stipendiranje uspješnih učenika i studenata Općina Novi Grad izdvojila 450.000 KM

0
3

Za stipendiranje uspješnih učenika i studenata Općina Novi Grad izdvojila 450.000 KM

Sarajevo – Za stipendiranje uspješnih učenika i studenata Općina Novi Grad je za školsku 2015./16. godinu izdvojila 450.000 KM, od čega će 25.000 KM biti dodijeljeno učenicima i studentima koji postižu vrhunske sportske rezultate.

Općina Novi Grad je saopćila da je za stipendiranje uspješnih učenika i studenata za školsku 2015./16. godinu izdvojeno 450.000 KM.

“Na konkurs koji je objavljen 15. oktobra 2015. godine prijavilo se 976 kandidata, od kojih je prema ostvarenom uspjehu njih 448 dobilo stipendiju. Nakon provedene procedure bodovanja kandidata pravo na stipendiju ostvarili su svi učenici s prosjekom 4,9 i 5, kao i svi studenti čiji je prosjek ocjena najmanje 8, s tim da prema Pravilniku o stipendiranju učenika i studenata, pravo na stipendiju ne mogu ostvariti kandidati čija primanja po članu domaćinstva iznose preko 450 KM”, navodi se u saopćenju.

Jedan dio novčanih sredstava bit će dodijeljen učenicima i studentima sa specifičnim potrebama i izuzetno nadarenim učenicima i studentima za kulturno-umjetničko i sportsko stvaralaštvo za 2015./16. godinu.

“Od ove godine Općina je osigurala sredstva za stipendiranje učenika i studenata koji ostvaruju vrhunske sportske rezultate. Nakon završetka takmičarske sezone bit će objavljen i konkurs za dodjelu sportskih stipendija”, navodi se u saopćenju.

Inače, Općina Novi Grad stipendira veliki broj učenika i studenata. Za učenike devetog razreda visina stipendije je 500, za srednjoškolce 750, a za studente 1.000 KM godišnje.

(klix.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime