Za otkaze 12 milijuna, a zapošljavanje 28 milijuna maraka

0
4

vlada-fbihKakanj – Pred Federacijom je turbulentna godina što pokazuje i podatak kako federalna Vlada preko Zavoda za zapošljavanje planira za iduću godinu 20 posto više novca za pomoć osobama koje će iz raznih razloga ostati bez posla.

Usvajajući program rada Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2014. godinu Vlada je iznijela podatak kako u skladu s programom mjera za socijalno zbrinjavanje nezaposlenih osoba koje su u procesu stečaja, likvidacije, restrukturiranja i privatizacije poduzeća ostale ili ostaju bez posla uvećavaju sredstva na ovoj poziciji za dodatnih 20 posto od ukupno planiranih prihoda po osnovi doprinosa za osiguranje za slučaj nezaposlenosti. Na toj poziciji za 2014. godinu planirano je 12,150.000 KM.

Brojni projekti

Federalni zavod planira mjerama aktivne politike zapošljavanja obuhvatiti oko 10.000 nezaposlenih osoba, a za sufinanciranje poslodavaca koji nezaposlenima omogućavaju prvo stjecanje radnog iskustva planirano je više od 28 milijuna KM.

Za sljedeću godinu je predviđeno da Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom na raspolaganju ima 1,312.000 KM. Za sufinanciranje zapošljavanja Roma izdvojit će se 896.000 KM. Za program nazvan “Omladinsko poduzetništvo” bi u 2014. godini, planirano je, trebalo izdvojiti 720.000 KM, a za “Poduzetništvo 30+” (pokretanje malog biznisa za nezaposlene koji su stariji od 30 godina) 360.000 KM.

Drivuša – Kakanj

Vlada je na jučerašnjoj sjednici prihvatila izvješće o realizaciji izgradnje autoceste na koridoru Vc, na dionici Drivuša – Kakanj. Radovi na poddionicama Gorica – Drivuša i Bilješevo – Gorica (druga i treća faza) su još u tijeku s predviđenim završetkom radova 31. 7. 2014. godine. Izgradnja dionice Drivuša – Kakanj financira se na osnovi ugovora između BiH i Europske investicijske banke u iznosu od 75 milijuna eura, ugovora s EBRD-om od 60 milijuna eura i s 23,4 milijuna eura vlastitih sredstava.

Ugovoreni poslovi na dionici autoceste Drivuša – Kakanj predstavljaju izgradnju ukupno 16 km na koridoru Vc.

(otvoreno.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime