Za novu školu u Hadžićima Ministarstvo izdvojilo 200 hiljada KM

0
7

 

Hadžići – „Potpisivanjem ovog sproazuma resorno ministarstvo je osiguralo 200 hiljada KM Općini Hadžići, kako bi nabavili neophodnu opremu za školu“, pojasnio je ministar Kazazović te dodao kako se nada da će se do kraja godine biti obezbijeđena dodatna sredstva za potpuno opremanje škole sa nastavnim pomagalima, kako bi đaci u nove školske klupe sjeli početkom drugog polugodišta.

Ministar Kazazović je istakao da će novoizgrađena škola rasteretiti dosadašnju Osnovnu školu “6. mart”, u kojoj nastavu trenutno pohađa 1.200 đaka. U novoj školi bit će obezbijeđeni kapaciteti za 570 učenika, što će doprinijeti efikasnijem nastavnom procesu.

„Drago mi je što smo finalizirali posao koji smo radili proteklih osam godina. Sa sredstvima koja smo dobili danas zahvaljujući Ministarsvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo odmah ćemo krenuti sa opremanjem škole“, rekao je načelnik Ejubović te naveo kako će nakon raspisivanja tenderske procedure tačno znati koliko će još novca trebati da se škola u potpunosti obnovi i otvori vrata svojim učenicima.

Škola će imati 16 učionica, četiri kabineta, biblioteku, fiskulturnu salu i druge prostorije.

(mon.ks.gov.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime