Za cestovnu infrastrukturu Vlada PŽ izdvojila 550.000 maraka

0
38

Za cestovnu infrastrukturu Vlada PŽ izdvojila 550.000 maraka

Orašje – U Orašju se izvode radovi na uređenju lijeve strane regionalne ceste R 464 na dionici prema kružnom raskrižju. Ovim se rješava problem cestovne odvodnje na toj dionici regionalne ceste te paralelno s tim izgrađuje se pješačka i biciklistička staza te uređuje zeleni cestovni pojas s drvoredom. Nakon obilaska gradilišta u izjavi za javnost predsjednik Vlade PŽ-a Marijan Klaić je kazao:

Uređenje zelenog pojasa

– Projektom se zaokružuje izgled prometnice, koja je već s desne strane uređena na takav način. Radovi su u vrijednosti od 100.000 KM, a sredstva za izgradnju osigurana su u Federalnom ministarstvu prometa i veza, no Vlada PŽ-a također nastavlja projekt kojim će se urediti park ispred sportske dvorane u Orašju (vrijednost oko 200.000 KM) u čemu financijski zajednički sudjeluju Vlada PŽ-a i Federalno ministarstvo prostornog uređenja (po 100.000 KM), kako bi se uredio i zeleni pojas između srednje škole, sportske dvorane i regionalne ceste. Osim ova dva objekta Vlada je započela realizaciju projekata na rekonstrukciji i izgradnji infrastrukturnih objekata, i to iz oblasti cestovne infrastrukture, objekata za zaštitu od visokih unutarnjih voda (rekonstrukcija glavnih hidromelioracijskih kanala) i objekata za zaštitu od štetnih utjecaja visokih voda rijeke Save.

Radovi na ljetnom nasipu

Za cestovnu infrastrukturu Vlada Posavske županije izdvojila je 550.000 KM i u tijeku su natječaji za rekonstrukciju u lokalnim zajednicama. U općinama Odžak i Orašje izvest će se radovi u vrijednosti po 250.000 KM i u općini Domaljevac-Šamac u vrijednosti od 50.000 KM. Započeli su radovi i na rekonstrukciji glavnih hidromelioracijskih kanala. U općini Odžak vrijednost radova je oko 150.000 KM, u općini Orašje oko 140.000 KM i u općini Domaljevac-Šamac oko 50.000 KM. – Što se tiče radova na rekonstrukciji objekata za zaštitu obradivih poljoprivrednih površina od štetnih djelovanja visokih voda u prostoru inundacije rijeke Save, radovi rekonstrukcije su u tijeku na objektu ljetnog nasipa u Domaljevcu u ukupnom iznosu od 200.000 KM. Za taj projekt sredstva su osigurali Vlada PŽ-a zajedno s agencijama UNDP i CRS. U tijeku je izvođenje radova na posljednjoj dionici ljetnog nasipa Basutska u ukupnom iznosu od 90.000 KM, koju također financira Vlada PŽ, izjavio je predsjednik Vlade PŽ Marijan Klaić. (mam) •

(vecernji.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime