WBIF: Za projekte iz BiH odobrena grant sredstva od 6,3 milijuna eura

0
23

euri12(14)BiH – Na sastanku Upravnog odbora Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF), održanog prošli tjedan, a u okviru ocjene 12. poziva (runde) za financiranje projekata kroz ovaj Okvir, iz BiH su odobreni iznosi grant sredstava za dva projekta, od kojih jedan uvjetno.

Naime, kako ekapija.ba saznaje u Direkciji za europske integracije BiH, kroz ovaj okvir bit će grant sredstvima od 1,5 milijuna eura podržan projekt Vodosnabdijevanje i sanitacija u RS, a za projekt Priprema mapa opasnosti od poplava, mapa rizika od poplava i podrška Jedinici za upravljanje projektom (JUP) za projekat Upravljanje rizicima od poplava odobrena su grant sredstva od 4,88 milijuna eura.

Sa tim, kažu nam, da će projekt pripreme mape biti podržan pod uvjetom da Vijeće ministara BiH usvoji Akcioni plan za zaštitu od poplava i upravljanje rijekama za BiH 2014.-2017. kojeg je sačinila Radna grupa sastavljena od predstavnika nadležnih institucija u BiH.

Iz DEI-ja napominju da su navedeni iznosi vrijednosti grantova, a da su ukupne vrijednosti projekata mnogo veće.

Inače, Investicijski okvir za Zapadni Balkan je zajednička inicijativa Europske komisije i partnerskih međunarodnih financijskih institucija.  Ona funkcionira tako što objedinjuje i koordinira grantove Europske komisije sa kreditima Europske banke za obnovu i razvoj, Razvojne banke  Vijeća Europe, Europske investicijske banke, Svjetske banke, Njemačke razvojne banke i drugih bilateralnih donatora.

(ekapija.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime