Vršioci dužnosti više neće biti birani: Gras će u februaru dobiti direktora

0
3

vrsioci-duznosti-vise-nece-biti-birani-gras-ce-u-februaru-dobiti-direktoraSarajevo – Najkasnije polovinom februara Gras bi trebao dobiti novog direktora, nove članove i predsjednika Nadzornog odbora.

Prema riječima Jusufa Bubice, ministra saobraćaja Kantona Sarajevo, oba konkursa su raspisana i u skladu sa procedurom biće izabran prvo Nadzorni odbor, a onda direktor kojeg će predložiti NO.

– Odgovorno tvrdim da ćemo napokon izabrati direktora, a ne v.d. direktora Grasa kako se to radilo proteklu godinu. Zbog raznih politika i opstrukcija bili smo na neki način prisiljeni da imenujemo v.d. direktore, a i članovima Nadzornog odbora zbog takve situacije morali smo nekoliko puta produžavati mandat. Nastojat ćemo da se izabere najbolji kandidat u skladu sa kriterijima i uslovima konkursa, tako da više nećemo biti u situaciji da zavisimo od raspoloženja nekih stranaka. Takve stvari me više ne interesuju jer smo dovoljno prostora dali političkim strankama da se izjašnjavaju, istakao je Bubica.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo će na prijedlog komisije izabrati predsjednika i članove Nadzornog odbora koji će zatim predložiti najboljeg kandidata za direktora.

– Sada idemo na formalno-pravnu proceduru i u javnost nećemo izlaziti sa imenima sve dok procedure ne budu okončane i dok ne budemo imali kandidata koji zadovoljava sve uslove konkursa. I ovakav način imenovanja direktora ću jedino i podržati ako se ja budem pitao. Mi više od godinu u Grasu imamo v.d. direktora i dovodimo se u situaciju da nemamo adekvatnog sagovornika. V.d. direktor bude tri mjeseca i ode i niko praktički ne snosi odgovornost, a vrijeme prolazi. Kada imenujemo direktora, znat ćemo na čiju adresu da se obraćamo i ko treba da snosi odgovornost, a ne da samo prima platu, zaključio je Bubica.

(oslobodjenje.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime