Vrijedna donacija za porodice Bišćević i Hajrudinović-Suljkanović iz Bosanske Krupe

0
12

Vrijedna donacija za porodice Bišćević i Hajrudinović-Suljkanović iz Bosanske Krupe

Bosanska Krupa – Članice udruženja „ Tierhilfe Weyarn-Waakirchen E.V.“ iz njemačke pokrajine Gornja Bavarska su ovih dana poslali novu humanitarnu pomoć u Bosansku Krupu. Ovo udruženje čija je misija pomoći ljudima i životinjama u teškim i posebnim životnim situacijama kroz finasijsku pomoć pretočenu u proizvode i u Bosni i Hercegovini je imalo nekoliko svojih akcija u Bosanskoj Krupi.

Ovih dana one su svojim volonterima poslale humaniratnu pomoć koju su namijenili za dvije porodice.Uz to dio igračke za djecu dobiće učenici sa posebnim potrebama koji se školuju u Drugoj osnovnoj školi u Bosanskoj Krupi. Nirvana Bešić i Haris Sedić jučer su sa njihovim darovima posjetili prvo porodicu Bišćević na obroncima Hodžinca-Kobiljnjaka u Bosanskoj Krupi.

O porodici Bišćević sa dvije djevojčice, Ferida koja pohađa sedmi i Aidi koja je učenica četvrtog razreda Druge osnovne škole pisali smo ranije.Dobri ljudi su ovoj porodici nezaposlenih roditelja mnogo pomogli.Prvo u nabavljanju korzeta za stariju djevojčicu kako bi se lakše nosila sa skoliozom kičme,potom za obavljanje liječničkih pregleda za gotovo slijepu mlađu djevojčicu, a onda i u pomoći u dovršetku započete kuće u kojoj bi djevojčice mogle dostojastvenije živjeti.

Danas one žive u mnogo bolji uvjetima od onih koje su imali u staroj kući koja je bila u ruševnom stanju. Otac i majka, Halima i Ahmet, su izrazili zahvalnost za ukazanu humanost svim ljudima koji su im pomogli i ovom udruženju iz Gornje Bavarske.

Poslije porodice Bišćević, volonteri humanitarne organizacije „Tierhilfe Weyarn-Waakirchen E.V. „su se zaputili do Bosanske Otoke. Tačnije u Suljkanoviće. Kod Remzije Hajrudinović-Suljkanović, do nje i njene djece. I Remziju su posebno obradovali sa onim što su smatrali da je majci najpotrebnije kako bi lakše njegovala svoje dvoje velike djece sa posebnim potrebama. Uz sve što je dobila porodica Bišćević za porodicu iz Suljkanovića spremili su i dosta posteljnog rublja i pelena. I Ramzija im se zahvalila,sa suzama im je pričala o svom budućem domu koji se treba početi graditi u kojem će i njenoj djeci i njoj biti mnogo lakše živjeti.

Preostalo je još da igračke isporuče prvi radni dan u Drugu osnovnu školu i završe još jednu misiiju kojim su humane članice njemačkog udruženja još jednom potvrdile da žele pomoći porodice koje se nalaze u složenim uvjetima života, bez prihoda i zaposlenja, a uz činjenicu da, uz svu neimaštinu, vode velike borbe sa bolestima svoje djece.

(RADIOBK.BA/KRUPLJANI.BA/usk24.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime