Vozi se po suhom kolovozu uz umjeren promet vozila

0
23

Jablanica – Prema prikupljenim informacijama, ovoga jutra nema dužih zastoja u odvijanju saobraćaja na putevima u BiH. Vozi se po suhom kolovozu uz umjeren promet vozila.

Zbog izvođenja sanacionih radova na magistralnom putu M-16.2 Jablanica-Prozor saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo magistralne puteve: Zenica-Žepče, Bihać-Cazin, Tuzla-Srebrenik, kao i petlju Blatuša u Zenici.

Zbog održavanja “Investiciono-razvojne konferencije Srebrenica 2015”, večeras od ponoći do 12.11. do ponoći, na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone ukupne mase na magistralnim putevima  Zvornik-Vlasenica-Kladanj i Zvornik-Caparde, kao i na regionalnim putevima Milići-Skelani, Zeleni Jadar-Bratunac, Bratunac-Drinjača i Bratunac-Konjević Polje.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Nikada nemojte voziti dijete u vozilu a da ga niste smjestili u odgovarajuću sigurnosnu autosjedalicu i ispravno vezali sigurnosnim pojasom. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK KORISTITE AUTOSJEDALICU !

Do kraja ovog mjeseca BIHAMK realizuje  tradicionalnu saobraćajno-preventivnu akciju pripreme vozila za zimsku sezonu pod nazivom “Zima 2015”. Osnovni cilj akcije je omogućiti svim motorizovanim građanima besplatnu preventivnu kontrolu ispravnosti uređaja i sklopova na motornim vozilima i  pripremu vozila i vozača za predstojeće zimske uvjete vožnje, a sve s ciljem poboljšanja sigurnosti cestovnog saobraćaja. Akciju realizujemo na 37 lokacija, u Auto-moto klubovima i servisima-organizacionim jedinicama SPI-a, kao i na pumpama PETROL-a. Detaljnije informacije o terminima i lokacijama realizacije akcije vozači mogu dobiti putem našeg telefona 1282.

U skladu sa Ugovorom koji je potpisan sa JP Ceste FBiH o obavljanju poslova pomoć-informacije na javnim cestama u dijelu Federacije BiH, BIHAMK je dužan da, bez naknade, svakom motorizovanom učesniku u saobraćaju godišnje pruži tri usluge tehničke pomoći na cesti, a najviše jednu uslugu tokom mjeseca, sa ciljem stavljanja vozila u mobilno stanje. Ukoliko se kvar ne može otkloniti BIHAMK je dužan i ukloniti vozilo sa ceste do najbližeg servisa. Besplatne usluge pomoći na cesti BIHAMK je obavezan pružiti učesnicima u saobraćaju u sljedećim kantonima: Unsko-sanski, Tuzlanski, Zeničko-dobojski, Bosansko-podrinjski, Srednjobosanski, Hercegovačko-neretvanski.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-1.8
Srebrenik-Šićki Brod (u mjestu Orlova Klisura), zbog radova na sanaciji dilatacionih naprava na mostu preko rijeke Tinje, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Čelinac-Kotor Varoš, zbog sanacionih radova od 07 do 18 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-4.2
Skokovi-Srbljani, zbog radova na sanaciji klizišta, saobraća se jednom trakom uz povremene 15 minutne obustave.
M-5
Trg Maršala Tita u Bihaću – zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.
Kaonik-Kiseljak u mjestu Jehovac, zbog radova na rekonstrukciji mosta, saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila privremenom obilaznicom.
Sarajevo-Pale (Lapišnica), zbog radova na mostu, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-6
Grude-Vitina, zbog radova na izgradnji vodovoda Grabovo vrelo saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-6.1
Prolaz kroz Mostar-zbog izgradnje glavnih kanalizacijskih kolektora, saobraća se usporeno uz ograničenje brzine.
Posušje (raskršće M-6.1 i R-420) u toku su sanacioni radovi, saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz povremene obustave do 15 minuta.
Široki Brijeg-Mostar, zbog radova na rekonstrukciji raskršća u Širokom Brijegu, saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-14.1
Bosanski Brod -Odžak-zbog izvođenja radova na deminiranju terena na lokalitetu Šikare u vremenu od 08:00 do 16 sati, dolazi  do polusatnih obustava saobraćaja.
M-16
Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
Karanovac-Crna Rijeka (u mjestu Bočac) zbog radova na izgradnji obilaznice saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
Karanovac-Crna Rijeka, zbog radova na na miniranju kod HE Bočac 2 saobraćaj se obustavlja od 11 do 11:30 sati i od 13:30 do 14 sati.
M-16.2
Jablanica-Prozor, zbog sanacionih radova, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
M-17
Zenica, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji mosta, saobraćaj se na petlji Blatuša odvija jednosmjerno, tako da je ulaz u Zenicu sa M-17 dopušten za sva vozila. Vozila koja izlaze iz Zenice preusmjeravaju se na petlju Radakovo, a teretna vozila preko 7,5 tona nosivosti na regionalni put R-445 i petlju Lašva.
Zenica-Žepče (u mjestu Želeća), zbog radova na rekonstrukciji mosta, saobraćaj se odvija privremenom obilaznicom kroz naselje Rakovica.
Mostar-Gnojnice – zbog izvođenja radova saobraća se jednom trakom.
Prolaz kroz Sarajevo, zbog izgradnje vijadukta Briješće i kružnog toka, saobraća se uz ograničenje brzine.
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih obustava saobraćaja  svakog punog sata do 15 minuta (radnim danima) i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18
Kladanj-Živinice, zbog radova na mostu u mjestu Gojsalići, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Olovo-Srednje – zbog izvođenja radova na mostu preko rijeke Bioštice u Olovu saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje-zabrana za  vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od 8 metara.

REGIONALNI PUTEVI
R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) – zbog radova  na izgradnji  saobraćajnice i mosta  preko rijeke Ukrine, na snazi su povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta.
R-474 Novi Šeher-Jelah-Prnjavor (od kružnog toka do Doma kulture u Tešnju) – zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se jednom trakom.

KANTON SARAJEVO
– Zbog radova na deminiranju svakog radnog dana od 09  do 15:50 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja u ulici Vasilja Grđića.
– Zbog radova na sanaciji vodovodne mreže u vremenu od 08 do 16 sati, dolazi do obustave saobraćaja u ulici Numan Paše Čuprilića.
– Zbog izvođenja neophodnih radova usporeno se saobraća u ulicama: Antuna Branka Šimića, Jezero, Alije Nametka, Tešanjska, Logavina,Kupreška i Braće Mulić.

MOSTAR
Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj za vozila preko 7 tona na sjevernom ulazu u Mostar (na dijelu od Zalika do Narodnog pozorišta).  Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je južni ulaz u Mostar.

(source.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime