Volvo zatvara 2000 radnih mjesta

0
0
volvo-zatvara-2000-radnih-mjesta_trt-bosanski-24242Švedska – Volvo je u petak saopštio da će zatvoriti oko dvije hiljade radnih mjesta, zbog pada u ukupnoj prodaji zabilježenog u trećem kvartalu ove godine, u iznosu od pet procenata.
 
“U sklopu ranije najavljenog programa povećanja efikasnosti, direktorsko vijeće je donijelo odluku o racionaliziranju broja uposlenika i konsultanata u administraciji i podršci za oko dvije hiljade,” preneseno je u zvaničnom saopštenju kompanije.
Iz kompanije je saopšteno da je u trećem kvartalu prodaja opala na 64.9 milijardi kruna (10.2 milijarde dolara), što je pad od pet procenata u poređenju na isti period prošle godine. Netto profit je takođe pao za jedan procenat – na 1.4 milijarde kruna, što je ispod očekivane procjene analitičara od dvije milijarde kruna.
Generalni direktor Olof Persson je kazao da je treći kvartal “obilježen sveobuhvatnim uvođenjem novina u program proizvodnje kamiona i činjenicom da je razvojni odjel grupacije fokusiran na poduzimanje koraka koji će voditi ka unarpijeđenju efikasnosti u našim operacijama.”
Grupacija Volvo upošljava 112 hiljada ljudi širom svijeta, u koje se ubrajaju i 16 hiljada konsultanata i privremeno uposlenih lica.
(trtbosanski)


Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime