Vogošća – Usvojen Program prioritetnih projekata iz oblasti komunalne infrastrukture

0
1

Vogošća – Općinsko vijeće Vogošća usvojilo je danas na redovnoj sjednici, većinom glasova, Program prioritetnih projekata iz oblasti komunalne infrastrukture za ovu godinu. Za tu namjenu bit će potrebno izdvojiti 6.922.000 KM.

Služba za komunalne, poslove mjesnih zajednica i zajedničke poslove pripremila je taj program tako što je izvršila prijenos projekata iz 2015. godine koji nisu realizirani.

Većim dijelom su ispoštovani zahtjevi Savjeta mjesnih zajednica i uvršteni su projekti koji posjeduju izvedbeno-tehničku dokumentaciju i obezbjeđena sredstva.

Vijećnici su usvojili Odluke o načinu i uvjetima raspolaganja nekretninama u vlasništvu Općine Vogošća, kao i o utvrđivanju javnog interesa.

Na januarskoj sjednici Općinskog vijeća vijećnici su dali saglasnost i na Odluku o suradnji i partnerstvu Općine Vogošća i Općine Čekmekoj Republika Turska. Istanbulska Općina Čekmekoj je prva općina s kojom se Općina Vogošća bratimi, a općinskom načelniku je data suglasnost da (u ime Općine Vogošća) potpiše sporazum o suradnji i partnerstvu.

Vijećnici su se očitovali i o Izvještaju o radu općinskog načelnika, Jedinstvenog općinskog organa uprave i ostalih općinskih službi Općine Vogošća za 2015. godinu.

O Informaciji o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i sigurnosti saobraćaja na području općine Vogošća za 2015. godinu govorio je načelnik Pete policijske uprave Nusad Ajanović.

– Iako se na osnovu informacije koja je dostavljena vijećnicima može dati pozitivna ocjena o stanju sigurnosti na području općine Vogošća, u interesu je kako lokalne zajednice tako i stanovništva da sigurnost bude podignuta na viši nivo – saopćeno je iz Općine Vogošća.

(informativa.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime