Vlasnik Nove TV pred bankrotom

0
6

nova-tv-studioHrvatska – Medijska grupa Central European Media Enterprises (CME), vlasnik Nove TV, izvijestila je da je u trećem tromjesečju poslovala s gubitkom, ističući i da joj treba još novca kako bi ostala solventna, pa pregovara s dioničarom Time Warnerom o dodatnoj novčanoj injekciji, piše Banka.hr.

Prihodi grupe u čijem je vlasništvu hrvatska Nova TV, te televizijske postaje u Češkoj, Slovačkoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i Sloveniji, smanjili su se u trećem tromjesečju za tri posto, na 135,8 milijuna dolara. Grupa je u promatranom razdoblju zabilježila operativni gubitak prije amortizacije i deprecijacije (OIBDA) od 32,4 milijuna dolara.

Prognozu prihoda u cijeloj 2013. godini snizili su na 640 do 650 milijuna dolara, s dosada očekivanih 700 do 720 milijuna dolara. Sada očekuju i godišnji operativni gubitak prije amortizacije i deprecijacije u rasponu od 30 do 40 milijuna dolara, ponajprije zbog slabijih prognoza za češko i slovačko tržište. Dosad su očekivali pozitivan rezultat u rasponu od 50 do 70 milijuna dolara.

CME se bori s padom tržišta oglašavanja u srednjoj i istočnoj Europi. U aktualnom poslovnom izvješću objavili su da nije sigurno da će preliminarni razgovori s dioničarom Time Warnerom o mogućoj kapitalnoj transakciji, uključujući dug, uroditi plodom. Za cijelu 2013. godinu predviđaju negativan slobodan novčani tok od 140 milijuna dolara.

‘Ako ne osiguramo dodatna financijska sredstva, u nekom trenutku u idućih 12 mjeseci nećemo više moći ispunjavati svoje obveze servisiranja duga i općenito financirati svoje poslovanje’, upozorili su iz CME-a.

I dok su prihodi na nivou grupacije pali u zadnjem kvartalu tri posto, Nova TV je u njemu ostvarila 11 posto veće prihode nego u istom kvartalu prošle godine – točnije milijun i 111 tisuća dolara (preko 6 milijuna kuna) više nego prošle godine, a u prvih devet mjeseci je u odnosu na prošlu godinu porast 3 posto – milijun i 263 tisuće dolara (gotovo 7 milijuna kuna).

Zbog takvih rezultata Mark Kobala, voditelj odnosa s investitorima u CME-u, izrazio je zadovoljstvo poslovanjem u Hrvatskoj.

 (Ekapija)


Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime