Vlajki: ‘Uklanjanje Dodika značilo bi nestanak RS-a’

0
0

imagesPodrinje – Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki izjavio je da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nije Republika Srpska, ali bi njegovo uklanjanje, pošto je jedini koji drži kurs neulaska u NATO i strateškog približavanja Rusiji, značilo istovremeno i nestanak Srpske.

Vlajki je novinarima u Banjaluci rekao da su u RS-u na djelu dva procesa – “narandžasta revolucija”, koja je u završnoj fazi, i djelovanje politizovanog islama.

On je istakao da “narandžastu revoluciju” provodi međunarodna zajednica zbog toga što je rukovodstvo Republike Srpske odlučno protiv NATO i što je sve više orijentisano ka Rusiji.

“Ako sadašnji predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik bude izašao na izbore, on će sigurno dobiti drugi mandat. Zbog toga će taktika autora `narandžaste revolucije` biti u tome da ga spriječe, odnosno da ga onemoguće da izađe na izbore”, upozorio je Vlajki.

On je dodao da je u tu svrhu pripremljen teren kroz organizaciju masovnih protesta u Federaciji BiH, čiji je cilj bio da se isprovocira lavina protesta u Srpskoj.

Vlajki je ocijenio da bi ti protesti u Republici Srpskoj bili ojačani incidentima koje bi izazvali agitatori politizovanog islama, jer politizovani islamisti, kao i aktivirani kolaboracionisti, priželjkuju stranu intervenciju za obaranje aktuelne vlasti.

“Ako predsjednik Dodik prebrodi ovo stanje, ići će se, od strane `narandžaste revolucije`, na stvaranje opozicione parlamentarne većine. U slučaju dvovlašća, Srpska bi zapala u još teže ekonomsko i socijalno stanje, pa bi unitarna BiH sa dominacijom Bošnjaka brzo nadošla”, naglasio je Vlajki.

Prema njegovim riječima, ukoliko pobijedi opozicija na svim nivoima, njeno prihvatanje ulaska u NATO i samim tim neprijateljstvo sa Rusijom dovelo bi u kratkom roku do dominacije Turske i Bošnjaka u BiH, kao i do suprotstavljanja Srbiji, koja je proglasila vojnu neutralnost.

Vlajki je kao organizatore “narandžaste revolucije” u Srpskoj naveo političke vrhove pojedinih država, njihove centre za psihološko ratovanje, diplomatiju, međunarodne finansijske organizacije, obavještajne službe, uticajne medije.

On je dodao da su tu i lokalni kolaboracionisti – određene političke partije, istaknuti javni radnici, potplaćeni lokalni mediji, koje su često osnovali stranci, politički agitatori koji su “bili na stažu i seminarima” kod inostranih organizatora “narandžaste revolucije”, te “nevladine i humanitarne” organizacije.

Potpredsjednik Republike Srpske je naveo da su se u sve socijalne slojeve i institucije Srpske infiltrirali profesionalni agitatori, da je specifičnost “narandžaste revolucije” ovdje što oni koji protestuju apsolutno negiraju bilo kakvu spoljnu opasnost po Srpsku i da se nikada decidno ne izjašnjavaju po pitanju NATO.

 

(Oslobodjenje.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime