Vlajki je karikaturalan lik kvazi intelektualca bez svog identiteta

0
1

bosna_za_srpskuBiH – Povodom izjava potpredsjednika Entiteta RS Emila Vlajkija, rukovodstvo SDU BiH daje sljedeće saopštenje za javnost:

S obzirom da gospodin Vlajki uvijek iznosi nečije stavove, u ovom slučaju stavove predsjednika entiteta RS Milorada Dodika, javnost još uvijek nije čula njegovo pravo mišljenje.

Očigledno je da gospodin Vlajki nema svog identiteta i da on predstavlja samo jedan karikaturalan lik kvazi intelektualca koji nema svoje mišljenje niti o jednoj temi o kojoj se oglašava. Stoga, smatramo da gospodin Vlajki sa svakim svojim ovakvim istupom od poštivanja kulta ličnosti predsjednika entiteta RS Milorada Dodika pravi profesionalnu djelatnost.

Ako u istom istupu gospodin Vlajki kaže da se mora krenuti sa izgradnjom građanskih odnosa u BiH, a istovremeno poziva na osamostaljivanje eniteta RS, izražavamo sumnju u njegove ukupne mentalne kapacitete da obnaša funkciju podpredsjednika entiteta RS.

Nažalost, ovakve i slične ocjene nismo čuli od gospodina Vljakija, niti bilo kojeg dugog državnog ili entitetskog službenika iz RS-a, kada je Republika Srbija u svom zahtjevu za ekstradiciju Ejupa Ganića, priznala da je vodila međunarodni sukob na teritoriju nezavisne i suverene države BiH – odnosno izvršila agresiju na R BiH. Moramo istaći da argument sile i nasilnog mjenjanja granica zaostavštvina diktatorskih režima vođenih velikonacionalnim idejama i fašizmom, koje nisu dio civilizacijskih tekovina i građanskih vrijednosti evropskih naroda.

SDU BiH smatra da je politikantsko i populističko ponašanje kadrova iz entiteta Republike Srpske organizovano i usmjereno ka negiranju karaktera rata odnosno agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu radi sakupljanja predizbornih poena.

SDU BiH traži od Tužilašta BiH da reaguje na ovakve nacionalističke istupe u skladu sa zakonom ili da Tužilaštvo BiH naloži medicinsko vještačenje u slučaju Vlajki kao bi se utvrdile njegove ukupne psihofizičke sposobnosti.

(Bošnjaci.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime