Vlada ZDK za privredu odobrila poticaje od skoro pola miliona KM

0
1

Vlada ZDK za privredu odobrila poticaje od skoro pola miliona KM

Zenica – Ministarstvo za privredu Zeničko-dobojskog kantona na svojoj 38. sjednici donijelo je niz odluka o dodjeli poticaja privrednim subjektima u sveukupnom iznosu od 454.584 KM.

Vlada Kantona je donijela odluku za realizaciju dodjele poticaja (refundiranje) za subvencioniranje administrativnih troškova kod izgradnje proizvodnih objekata za 16 investitora u ukupnom iznosu od 394.000,00 KM čime bi se trebalo izgraditi 21.777,30 kvadratnih metara industrijskog prostora.

Za subvencioniranje realizacije patenata inovatora sa područja Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstvu za privredu obratila su se dvije osobe. Armini Mačković iz Maglaja odobreno je subvencioniranje troškova realizacije patenta u ukupnom iznosu od 5.000 KM, dok je druga osoba dostavila nepotpunu dokumentaciju.

Za šest obrtnika sa područja Zeničko-dobojskog kantona odobreno je subvencioniranje u ukupnom iznosu od 42.853,93 KM koje će biti usmjerene na obrte iz područja prerađivačkih djelatnosti i obavljanje djelatnosti tradicionalnih i starih zanata.

Za organizaciju poslovnih zona na području ZDK, Ministarstvu za privredu obratile su se dvije općine sa zahtjevima za dodjelu poticaja. Poticajima za poslovne zone “Glinište” u Tešnju i “Misurići” u Maglaju podržana je izrada projektne dokumentacije sa iznosom od 12.731,00 KM.

(klix.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime