Vlada USK-a: Novčana pomoć građanima koji su pretrpjeli štete u poplavama

0
2

vladauskBihać – U Bihaću je danas zasjedala Vlada Unsko-sanskog kantona. Premijer USK Hamdija Lipovača i članovi Vlade, između ostalog, donijeli su odluku o doznačavanju grantova općinama Ključ i Bosanska Krupa. Sredstva, u iznosu od 69 000 KM za Ključ i 75 000 KM za Bosansku Krupu, bit će doznačena općinama za pomoć građanima koji su pretrpjeli štete za vrijeme poplava u regionu.

Na 187. sjednici Vlade Kantona usvojen je Program rada i finansijski plan za 2014. godinu sa indikativnim okvirom za 2015.-2016. godinu JU Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona te izvještaj RAUSK  o implementaciji i evaluciji Programa potpore poduzetnicima – početnicima. Kako je informisao direktor RAUSK Haris Komić, rezultat tog projekta je očuvanih 29 radnih mjesta i stvorenih novih devet.

Utvrđen je Prijedlog Odluke o usvajanju lzvještaja o izvršenju Budžeta Unsko-sanskog kantona za period 01.01 -30.06.2014. godine te, na prijedlog  Amira Murića, ministra zdravstva i socijalne politike,  programi  utroška sredstava  – grantovi za MDD ,,Regionalni Merhamet” Bihać – Javna kuhinja Bihać;  Regionalni odbor ,Merhamet” Bihać- Javna kuhinja ,,Imaret” Bihać i Cazin;  za rješavanje  stambeno nezbrinutih raseljenih lica u iznosu od 20.000,00 KM za pomoć porodicama u Ključu i Cazinu s namjenom osposobljanja prostorija za stanovanje te odluke o nastavku sufinansiranja  rada Centra za djecu bez roditeljskog staranja Duga i rada Sigurne kuće.

Među kadrovskim pitanjima Vlada USK razmatrala je zahtjev Jasmina Husetića da ga se razriješi dužnosti direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja USK. Za vršioca dužnosti direktora ZZO USK imenovana je Aida Dervišević.

(biscani.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime