Vlada SBK: 70 tisuća za zdravstvenu zaštitu branitelja

0
3

Travnik, Gornji Vakuf, Donji Vakuf – U Travniku je u utorak održana 7. izvanredna sjednica Vlade Srednjobosanskog kantona (SBK).

Vlada je donijela Odluku o izdvajanju i prijenosu sredstava iz Programa utroška sredstava sa pozicije Transfer – poticaji vodoprivredi“, a odlukom se daje suglasnost prijenosa sredstava na račune općina, ukupan iznos sredstava je 132.000,00 KM. Donesena je i Odluka o izdvajanju sredstava iz Proračunu SBK-a za 2015. godinu, za realizaciju projekta iz oblasti vodoprivrede Projekat „Novelacija Elaborata zaštite vodozahvata „Plivska jezera“, općina Jajce“, odlukom se izdvaja iznos od 4.914,00 KM, izravnim sporazumom sredstva će se doznačiti izabranom ponuđaču „HIGRACON“ d.o.o. Sarajevo.

Vlada SBK donijela je Odluku o izdvajanju sredstava Fonda za zaštitu okoliša SBK-a za dva vjerska objekta, za sufinanciranje utopljavanja džamije i gasulhane u džematu Zastine, općina Gornji Vakuf/ Uskoplje, odlukom se izdvaja iznos od 18.000,00 KM, za izradu centralnog grijanja u Centralnoj gradskoj džamiji u Donjem Vakufu, odlukom se izdvaja iznos od 5.000,00 KM.Kantonalna uprava za pitanje boraca je predložila, a Vlada SBK donijela Odluku o izdvajanju i raspodjeli sredstava za zdravstvenu zaštitu branitelja i članova njihovih obitelji, odlukom se izdvaja iznos od 71.891,73 KM.

 

(radio-busovaca.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime