Vlada Brčko distrikta odobrila amandmane na Prijedlog proračuna za 2016. godinu

0
18

 

Image result for vlada brčko

Brčko – Na današnjem prvom nastavku 135. izvanrednog zasjedanja Vlada Brčko distrikta BiH donijela je odluku o odobravanju amandmana na Prijedlog proračuna Brčko distrikta BiH za 2016. godinu i Nacrta zakona o izvršenju proračuna.

Novi iznos proračuna Brčko distrikta BiH za tekuću godinu koji je uravnotežen na prihodovnoj i rashodovnoj strani s usvojenim amandmanima je 205,116,575 KM.

Voditeljica Ureda za pripremu Proračuna pri Direkciji za financije Brčko distrikta BiH Velida Mrkaljević pojasnila je da su u prijedlogu proračuna bili samo planirani prihodi te da je usvojen i amandman kojim se uvodi financiranje u ukupnom iznosu od 7.740.054 KM za sredstva kapitalnog proračuna iz 2014. godine.

Gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić izjavio je nakon sjednice da je evidentno da su članovi Vlade i predstavnici političkih stranaka koji participiraju u skupštinskoj većini intenzivirali svoj rad na analizi amandmana koji su tijekom dana i usvojeni.

– Pronašli smo izvjesne uštede koje smo preusmjerili na amandmane koje su ovlašteni predlagatelji kandidirali prema Vladi da se o njima očitujemo i da postanu sastavni dio proračuna. Vlada Brčko distrikta BiH nije u mogućnosti ići u proračunu sa projektima koje smatra prioritetnima pošto znamo da je nužno uvažiti i zahtjeve zastupnika u Skupštini Brčko distrikta BiH kako bi u konačnici proračun bio usvojen – izjavio je gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

– Mislim da smo trebali naći dodatno sredstava za više izdvajanja u zdravstveni sektor, ali nadam se da ćemo uspjeti realizirati zaključak Skupštine oko nabave medicinske opreme – dodao je dr. Domić.

Prema njegovim riječima, ovogodišnji Prijedlog proračuna Brčko distrikta BiH po žurnom postupku bit će proslijeđen u skupštinsku proceduru na konačno usvajanje.

(FENA)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime