Vlada BPK Goražde utvrdila amandmane na izmjene i dopune budžeta za 2014.godinu

0
4

vlada-bpk-zgrada-700x525Goražde – Nakon što je potvrdila Odluku o privremenom finansiranju Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za period od 1. januara do 31. marta 2015. godine donesenu na početku zasjedanja prošle sedmice, Vlada BPK je utvrdila i amandmane na Izmjene i dopune budžeta BPK za 2014. godinu.

Njima se usklađuju iskazane potrebe pojedinih budžetskih korisnika, među kojima i Ministarstva za boračka pitanja, koje je amandmanski zatražilo povećanje sredstava na ekonomskom kodu “Kapitalni transferi pojedincima”-Program zapošljavanja i samozapošljavanja pripadnika boračkih populacija, sa 150.000 na 310.000 KM.

Vlada je primila k znanju informaciju Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kultutu i sport o provođenju Konkursa za dodjelu studentskih kredita redovnim studentima dodiplomskog studija, studentima I i II ciklusa za studijsku 2014./2015. godinu, te dala saglasnost ministrici za potpisivanje ugovora sa studentima koji su ostvarili ovo pravo.

Takođe, ministrica za obrazovanje dobila je od Vlade saglasnost za donošenje odluke o dodjeli studentskih kredita redovnim studentima koji je ne ispunjavaju sve uslove konkursa.

To su studenti koji studiraju tehničke fakultete čiji je prosjek ocjena od 6,5 do 7, studenti Pravnog i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu koji su bili studenti dislocirane nastave u Goraždu i od ove godine nastavili studij u Sarajevu, članovi porodica šehida, poginulih boraca i ratnih vojnih invalida kojima je priznat status po važećim zakonskim propisima, te studenti koji imaju primanja po članu domaćinstva manja od 200 KM, a studenti su starijih godina.

Vlada je ovlastila premijera da zaključi Aneks Ugovora o koncesiji za projektovanje, izgradnju, korištenje i prijenos MHE „Kosova“ na Kosovskoj rijeci u općini Foča, FBiH. Na period od 90 dana imenovani su predsjednik i članovi Skupštine JP „Bosansko-podrinjske šume“.

Usvojene su i odluke o odobravanju novčanih sredstava za rad udruženja boračkih populacija i Projekat poboljšanja statusa boračkih populacija za decembar 2014., a odobrena je i redovna novčana tranša Sportskom savezu BPK Goražde i sredstva za osiguravanje alternativnog smještaja kroz nadoknadu za kiriju za mjesec 2014.

Za finansiranje projekta „Poboljšanje uslova za bolnički smještaj i ambulantno pružanje sekundarnih zdravstvenih usluga u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Kantonalna bolnica Goražde“ odobrena su sredstva u iznosu od 20.000 KM.

Data je saglasnost i Direkciji robnih rezervi BPK-a Goražde da izvrši nabavku 5.000 litara lož ulja, a dio ove količine lož ulja bit će dodijeljen Domu za stara i iznemogla lica i Gradskoj dvorani, saopćila je Press služba Vlade BPK Goražde.

(okano.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime