Vlada BPK-a posjetila Opštinu Čajniče

0
3

Vlada BPK-a posjetila Opštinu Čajniče

Goražde, Čajniče – Premijer BPK Goražde Emir Oković , ministri u Vladi Damir Žuga i Alen Pašović i predsjedavajuća Skupštine BPK Aida Obuća, danas su posjetili Opštinu Čajniče. Kako je potvrdio potpredsjednik Skupštine Opštine Izet Alihodžić, cilj posjete je sagledavanje trenutne situaciju u ovoj lokalnoj zajednici, kako bi u okviru svojih mogućnosti pokušali pomoći povratnicima da lakše žive u mjestima u koja su se vratili.

Između ostalog, delegacija BPK Goražde zajedno sa predstavnicima nadležnih institucija iz Čajniča najprije je obišla radove na sanaciji i rekonstrukciji putnog pravca Janjina – Sudići, za šta je sredstva osiguralo Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica BiH. Prema riječima Alihodžića, obećano je da će se i u narednom periodu, ako vremenski uslovi budu dozvoljavali pristupiti asfaltiranju još tri putna pravca.

“Trenutno jedan od većih problema kada su u pitanju povratnici u ovoj lokalnoj zajednici jeste elektrifikacija naseljenih mjesta. Nažalost još dosta povratnika nema struju, a znamo kako je to kad se nema električna energija. Načelnik Čajniča Goran Karadžić danas je obećao da će u narednom periodu pokušati u saradnji sa institucijama RS iznaći mogućnost da povratnici konačnu dobiju struju, te tako riješe jedan od gorućih problema” – istakao je Alihodžić.

Ono što je pozitivno svakako je sigurnosna situacija, jer do sada ni jedan povratnik nije imao problema prilikom povratka na svoje prijeratno ognjište.

(gorazdeonline.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime