Vlada BPK-a odobrila zdravstveno osiguranje svim stanovnicima kantona

0
5

 zdravstvena-knjizicaGoražde – Vlada Bosanskopodrinjskog kantona usvojila je prijedlog odluke o utvrđivanju prava na ovogodišnje zdravstveno osiguranje osobama koje nisu osigurane po drugom osnovu u ovom kantonu, saopćeno je danas iz Vlade BPK-a.

Matarijal je prosljeđen kantonalnoj skupštini na izjašnjavanje.

Primjenom ove odluke i u tekućoj godini osigurana je zdravstvena zaštita svim stanovnicima Kantona Goražde, što je, kako je naglašeno, nastavak dobre prakse prethodnih vlada.

Vlada je razmatrala i odobrila Program rada za 2015. godinu kantonalne Službe za zapošljavanje te evaluaciju njenog „Programa obuke 2014 (informatika, engleski i njemački jezik)“.

Ministarstvu za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline data je saglasnost na plaćanje VI privremene situacije na ime izvedenih grubih građevinskih radova na izgradnji stambeno-poslovnog objekta “Lamela-H2” – Zgrada za mlade u Goraždu, u iznosu 98.416 KM.

Vlada je primila k’ znanju informaciju Ministarstva za privredu u vezi s izradom programa javnih investicija te dala saglasnost Skupštini Javnog preduzeća “Bosanskopodrinjske šume” da do okončanja konkursne procedure imenuje privremeni nadzorni odbor.

Na prijedlog Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport, usvojena je odluka o razrješenju i imenovanju dva člana Školskog odbora Srednje stručne škole “Džemal Bijedić.

Vlada je danas razmatrala i pismo namjere konsultantskog međunarodnog tima iz Slovenije.

Kantonalnoj Direkciji robnih rezervi odobren je izvještaj o nabavci i utrošku energenata (lož ulje i pelet) i radu kotlovnica za 2014. godinu.

(bportal.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime