Više od 300 sudionika na sportskim natjecanjima prosvjetara

0
3

Sarajevo – Kantonalni odbor Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH je u susret najvažnijem datumu za prosvjetne radnike 5. listopada, Svjetskom danu učitelja, peti put tradicionalno organizirao sportska natjecanja u odbojci, šahu i stolnom tenisu na kojima je sudjelovalo više od 300 natjecatelja… Pored prosvjetnih radnika na sportskim natjecanjima sudjelovale su ekipe i pojedinci iz Ministarstva za obrazovanje, znanost i mlade Kantona Sarajevo, Udruženja Vijeća roditelja Kantona Sarajevo, Udruženja učitelja Kantona Sarajevo i Udruženja direktora/ravnatelja sarajevskih osnovnih škola.

Prvoplasirana ekipa turnira u odbojci za žene je ekipa SP JU OŠ ”6. ožujak”, drugoplasirana je SP JU OŠ ”Skender Kulenović’, a trećeplasirana SP JU Zavod ”Mjedenica”.

Prvoplasirana ekipa turnira u odbojci za muškarce je ekipa SP JU OŠ ”Aleksa Šantić”, drugoplasirana je SP JU OŠ ”Srednje’, a trećeplasirana SP JU OŠ ”6. mart”.

U stolnom tenisu za žene prvoplasirana je SP JU OMBŠ ”Novo Sarajevo” – Elma Alajbegović, drugoplasirana je SP JU OŠ ”Velešićki heroji” – Mervana Čuturić, a trećeplasirana Udruženje Vijeća roditelja KS – Alma Hadžić.

U stolnom tenisu za muškarce prvoplasirana je SP JU OŠ ”Hilmi ef. Šarić” – Suad Šarić, drugoplasirana je SP ”Druga osnovna škola”- Nedžad Botulja , a trećeplasirana SP JU OMŠ ”Mladen Pozajić” – Darko Miketek.

Prvoplasirana sindikalna podružnica turnira u šahu je SP JU ”Deseta osnovna škola” – Izudin Zenović, drugoplasirana je SP JU OŠ ”Hilmi ef. Šarić” – Fikret Merdanović, a trećeplasirana SP JU OŠ ”Stari Ilijaš”- Muamer Gurda.

Na završnoj svečanosti povodom 5. listopada – Dana nastavnika, koja će biti održana u ponedjeljak navečer najboljim ekipama i sudionicima bit će dodijeljena priznanja, zahvalnice, pehari, medalje, diplome i novčane nagrade.

(drukciji.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime