Vijećnica sutra ne može biti otvorena za javnost!

0
4

vijecnica-sutra-ne-moze-biti-otvorena-za-javnost_1399997686Sarajevo – Delegacija EU-a , kao Ugovarač radova na rekonstrukciji zgrade Vijećnica, sa žaljenjem obavještava javnost da predloženo otvaranje zgrade za posjetioce, koje je jučer za 14. maj najavila Gradska uprava, neće biti moguće.

Radovi na rekonstrukciji su još uvijek u toku i Vijećnica i dalje ima status gradilišta, navodi se u saopćenju.

Prema rasporedu za obnovu, cjelokupni radovi na projektu trebaju biti završeni 4. jula 2014.; ako izvođač nastavi sa radovima kontinuirano i budu okončane pravne procedure za relevantne dozvole, trebalo bi biti moguće otvoriti Vijećnici u ‘završenom stanju’ za planirani koncert Bečke filharmonije, 28. juna, navodi se u saopćenju Delegacije EU u BiH.

Delegacija Evropske unije kao Ugovarač, uz svesrdnu saradnju sa izvođačima, bila je spremna udovoljiti zahtjevu Gradske uprave za ograničenim simboličnim događajem 9. maja, za koji je zgrada bila otvorena samo na nekoliko sati.

Međutim, ugovorna obaveza nalaže da se zgrada preda vlasniku i svim krajnjim korisnicima u potpunosti završena.

Delegacija EU-a također koristi ovu priliku da podsjeti da je stvarni korisnik projekta Ministarstvo civilnih poslova BiH u ime vlasnika, Bosne i Hercegovine. Postoji niz eventualnih sekundarnih korisnika, od kojih je Grad samo jedan, a svi oni zaslužuju da im se zgrada preda u potpuno završenom stanju.

Naš cilj je u potpunosti završena Vijećnica, prema rasporedu za obnovu, kaja će tada biti na raspolaganju svim svojim eventualnim korisnicima i svim građanima.

Kako je ranije pisala Patria, Vijećnica nije dobila upotrebne dozvole, ali su gradski čelnici Ivo Komšić, gradonačelnik te njegov zamjenik Aljoša Čampara požurili sa otvaranjem ne garantirajući sigurnost zvanicama na svečanom otvaranju 9. maja, javlja NAP.

(oslobodjenje.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime