Vijećnica Frenjo odbrusila Periću: Vaš zakon je zakon krađe u korist HDZ-a!

0
31

Vijećnica Frenjo odbrusila Periću: Vaš zakon je zakon krađe u korist HDZ-a!

Današnja sjednica Općinskog vijeća Stolac koja je imala trideset tačaka dnevnog reda protekla je u znaku vijećnice Nermine Frenjo, iz Inicijative za Stolac koja je imala uvjerljivo najbolji izborni rezultat po preferencijalnim glasovima od svih vijećnika u OV Stolac.

Na sve izvještaje koji su podneseni na današnjoj sjednici, kako nam je rekla vijećnica Nermina Frenjo, imala je isto pitanje: Koja je nacionalna struktura zaposlenih?

U okviru Izvještaja o radu Doma zdravlja Stolac vijećnica Frenjo je od svog kolege vijećnika Kazimira Raguža dobila odgovor da je direktor te ustanove Bošnjak.

-Za ostalo mi je odgovorio da moram uputiti pismeni zahtjev, kaže Nermina Frenjo za naš portal. Tako su redom išli izvještaji o radu Osnovnih škola Stolac, Crnići, Prve Osnovne škole Stolac, Dječjeg vrtića Stolac, Komunalnog preduzeća Stolac, Centra za socijalni rad, OJP, Dobrovoljno vatrogasno društvo Stolac, Crveni križ i Javna ustanova Radimlja Stolac.

-Ni od jedne institucije koje se finansiraju iz budžetskog, između ostalog i mog novca nisam dobila odgovor. Jedina stvar koja je mene danas interesovala jeste da li sav budžetski novac koristimo samo i isključivo za finansiranje HDZ-ovih poslušnika, odnosno onih koji nisu Bošnjaci iako imamo pravo na učešće u budžetu od 43 posto, kaže vijećnica Inicijative za Stolac Nermina Frenjo.

Zatražila je isti podatak i od direktora Centra za socijalni rad Ivana Perića koji joj je, po njenim riječima, rekao da prouči zakon.

-Vjerovatno onaj zakon na koji se on pozivao kad je krao u ime HDZ i koji je bio jedan od glavnih aktera (pred)izborne krađe, zaključila je Frenjo.

Inače, Nermina Frenjo je među najobrazovanijim vijećnicima Općinskog vijeća Stolac. Ima dva završena fakulteta. Uspješna je u privredi, a vodi i jedinu firmu u Stocu koja se bavi proizvodnjom u nekadašnjoj firmi Soko Metal. U politiku je ušla 2010.godine. Još kao djevojčica kada se vratila u Stolac sa svojom porodicom kroz školovanje u Prvoj osnovnoj školi na sebe je skrenula pažnju svojom inteligencijom, predanošću i sposobnostima.

U večerašnjem dokumentarnom filmu ”Jutarnje rumenilo” koji će biti premijerno prikazan u sklopu programa ”Hercegovački džemati i džamije u 20.stoljeću” ispred Careve džamije u Stocu Nermina Frenjo kao dijete je jedna od protagonistkinja kojoj se simbolično na svečanosti otvaranja Careve džamije predaju ključevi Sultan Selimove (Careve) džamije na čuvanje iz ruku Mustafe ef.Cerića i Dr.Rusmira Mahmutćehajića.

(Vijesti.ba / 24sata.info)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime