Vijeće ministara još uvijek usvaja odluke “u cilju ubrzanja procesa digitalizacije u BiH”

0
6
Vijeće ministara još uvijek usvaja odluke "u cilju ubrzanja procesa digitalizacije u BiH"
“Na ovaj način želi se realizirati obaveza predviđena dopunom Strategije prelaska s analogne na digitalnu zemaljsku radiodifuziju te omogućiti nadogradnja nabavljene opreme, kao i provođenje nabavke opreme za II fazu digitalizacije. Time bi se u najkraćem mogućem roku okončao započeti postupak digitalizacije na dobrobit javnih radiotelevizijskih servisa, komercijalnih RTV stanica i svih građana BiH”, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Navode da je usvojen i Izvještaj Ministarstva komunikacija i prometa o realizaciji Projekta digitalizacije javnih radiotelevizijskih servisa u Bosni i Hercegovini, u kojem su hronološki navedene provedene aktivnosti i budući koraci za ubrzanje ovog procesa, koji BiH provodi u skladu s međunarodnim sporazumima.

“U toku je provedba aktivnosti za drugu fazu ovog projekta, nakon što je puštanjem radiotelevizijskog digitalnog signala polovinom oktobra prošle godine zvanično okončana prva faza Projekta digitalizacije”, stoji u saopćenju.

Osim toga, Vijeće ministara BiH je na današnjoj sjednici donijelo je Odluku o odobravanju 200.000,00 KM iz tekuće rezerve Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2017. godinu Ministarstvu komunikacija i prometa.

“Sredstva su namijenjena unapređenju i nadogradnji softvera za evidenciju i kontrolu korištenja izdatih dozvola za međunarodni prijevoz putnika i roba te boljoj kontroli utroška dobijenih sredstava u skladu s preporukom Ureda za reviziju institucija BiH”, stoji u saopćenju.

(klix.ba)


Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime