Vijeće ministara BiH o digitalizaciji

0
12

vijece_ministarabih1709204BiH – Vijeće ministara BiH danas će razmatrati Prijedlog odluke o usvajanju Akcionog plana prelaska s analogne na digitalnu zemaljsku radiodifuziju u tranzicionoj fazi u BiH.

Iz Vijeća ministara BiH saopšteno je da je na dnevnom redu sjednice i Prijedlog odluke o upotrebi dijela sredstava uplaćenih na ime dodijeljene dozvole za univerzalne mobilne telekomunikacione sisteme za 2011. i 2012. godinu za finansiranje druge “A” faze projekta digitalizacije mikrotalasnih veza javnih radiotelevizijskih servisa BiH.

Biće riječi i o Prijedlogu odluke o upotrebi dijela sredstava akumuliranog viška prihoda nad rashodima Regulatorne agencije za komunikacije BiH za finansiranje druge “B” faze Projekta digitalizacije mikrotalasnih veza javnih radiotelevizijskih servisa BiH.

Pred ministrima će se naći i Nacrt osnova za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između BiH, Albanije, Crne Gore i Hrvatske u vezi sa podrškom i saradnjom u realizaciji Jadransko-jonskog autoputa i Inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o finansiranju /Projekat obnove plovnog puta Save/ između BiH i Međunarodne asocijacije za razvoj.

Na dnevnom redu je i Nacrt odluke o ratifikaciji Memoranduma o razumijevanju o Institucionalnom okviru Inicijative za prevenciju i spremnost u slučaju katastrofa za jugoistočnu Evropu.

Vijeće ministara BiH razmatraće i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o grantu između BiH i Razvojne banke Savjeta Evrope u vezi sa regionalnim stambenim programom – BiH – 1 /2013/.

Na dnevnom redu su i godišnji izvještaj iz oblasti poljoprivrede, ishrane i ruralnog razvoja za BiH za 2013. godinu i Prijedlog strategije za reformu sektora pravde u BiH za period od 2014. do 2018. godine.

Ministri će se odrediti i o Prijedlogu pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o korištenju telefona i Prijedlogu pravilnika o dopuni Pravilnika o uslovima nabavke i načinu korištenja službenih vozila u institucijama BiH.

(radiokakanj.co.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime