Vijeće ministara BiH danas o izmjeni Pravilnika o cijeni ličnih dokumenata

0
24

Sarajevo – Vijeće ministara BiH će na današnjoj sjednici raspravljati o prijedlogu Ministarstva civilnih poslova BiH o Prijedlogu pravilnika o izmjeni Pravilnika o cijeni ličnih dokumenata.

Na dnevnom redu naći će se Nacrt sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Makedonije o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola, s Izvještajem o vođenju pregovora, Prijedlog protokola za osiguranje fitosanitarnih zahtjeva između Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije i Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine prilikom međusobnih isporuka proizvoda visokog fitosanitarnog rizika te Nacrt osnova za pokretanje pregovora za zaključivanje Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Savezne Republike Njemačke o prihvatanju projekata tehničke saradnje za 2013. godinu.

Ukoliko Vijeće ministara na današnjoj sjednici potvrdi predloženi Protokol za osiguranje fitosanitarnih zahtjeva Rusije, uskoro bi moglo doći i do ukidanja zabrane izvoza voća i povrća u tu zemlju.

Vijeće ministara BiH trebalo bi usvojiti i nekoliko međunarodnih ugovora, zatim Prijedlog odluke o dodjeli grant sredstava, Prijedlog odluke o prihvatanju organizacije i izvođenja NATO EADRCC vježbe otklanjanja posljedica katastrofe “Bosna i Hercegovina 2017.” u EAPC formatu i Prijedlog odluke o provođenju Rezolucije 1373 (2001) Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Dnevnim redom predviđeno je i raspravljanje o Prijedlogu odluke o uvođenju posebnih uvjeta kojima se uređuje uvoz hrane i hrane za životinje iz određenih zemalja zbog rizika od kontaminiranosti aflatoksinima, Informaciji o procjenama i mogućnostima Bosne i Hercegovine po pitanju izbjegličke krize u regiji i Evropskoj uniji – izvori i način finansiranja zdravstvene zaštite izbjeglica – novi tekst i Informaciji o Godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u inozemstvu za 2017. godinu.

Ministri će raspravljati i o Informaciji o donošenju i realiziranju Odluke o korištenju sredstava za povećanje kvote Bosne i Hercegovine u Međunarodnom monetarnom fondu u okviru 14. opće revizije kvota, Informaciji o potrebi izmjene članka 18. Zakona o ministarstvima i drugim tijelima uprave Bosne i Hercegovine te Izvještaju o radu Komisije za priznavanje prirodnih mineralnih i prirodnih izvorskih voda u Bosni i Hercegovini za 2015. godinu.

Na dnevnom redu nalazi se i Izvještaj o razvoju Bosne i Hercegovine za 2015. godinu, Prijedlog pravilnika o izmjeni Pravilnika o cijeni ličnih dokumenata i Prijedlog odluke o uspostavljanju Komisije za evropske integracije.

(visoko.co.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime